Οι 8 δημοφιλέστερες συμβουλές σε επιχειρήσεις στην εποχή του κορωνοϊού.

Η οικονομική κρίση της πανδημίας επεκτείνεται και φαίνεται ότι δεν πρόκειται να γλυτώσουμε εύκολα από αυτή. Γι' αυτό και πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί της, να προσαρμόζουμε τις επιχειρηματικές πρακτικές στις απειλές και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Αυτές είναι οι 8 πιο δημοφιλείς επιχειρηματικές συμβουλές παγκοσμίως:

  1. Αποφύγετε τον πανικό. Ο πανικός δεν υπήρξε ποτέ καλός συντελεστής αποφάσεων. Οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά η ανθρωπότητα και οι επιχειρήσεις έχουν αντιμετωπίσει κι άλλες δύσκολες εποχές, με πολέμους, πανδημίες και οικονομικές καταστροφές. Αναζητήστε και επωφεληθείτε από την κρατική βοήθεια, μέσω χρηματοδοτήσεων και επιδομάτων. Διατηρήστε την επιχείρησή σας ορατή στους πελάτες σας. Αργά ή γρήγορα θα επιστρέψουν και για αυτό δεν πρέπει να τους αφήσετε να σας ξεχάσουν.
  2. Παραμείνετε ενεργοί στα Social Media. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περισσότερο στις δύσκολες περιόδους, καθώς ερευνούν για την πραγματικότητα γύρω τους. Είναι ευκαιρία για σας να παραμείνετε ενεργοί και να διευρύνετε τον κύκλο σας.
  3. Αδράξτε την ευκαιρία να βοηθήσετε κοινωνικά. Στην πρώτη φάση της πανδημίας εστιατόρια παρείχαν δωρεάν γεύματα σε απόρους, αποστακτήρια αλλάξαν της γραμμές παραγωγής τους και βοήθησαν στην παραγωγή απολυμαντικών, παραγωγοί ενδυμάτων έφτιαξαν μάσκες. Δεν το έκαναν απαραίτητα για το μάρκετινγκ, ωστόσο διαφημίστηκαν και ο κόσμος το εκτίμησε και θα το εκτιμήσει ακόμα περισσότερο στο μέλλον.
  4. Βελτιώστε την εταιρική σας παρουσία στο ίντερνετ. Αυτήν την εποχή το διαδίκτυο είναι περισσότερο σημαντικό από ποτέ. Ο κόσμος περιορισμένος στο σπίτι, χρησιμοποιεί περισσότερο το διαδίκτυο ερευνώντας για δυνατότητες. Η μεγιστοποίηση της απόδοσης της εταιρικής ιστοσελίδας είναι βασική προϋπόθεση ανταπόκρισης στην οικονομική κρίση της πανδημίας.
  5. Ενισχύσετε τις σχέσεις σας με τους πελάτες σας. Αυτήν την εποχή οι περισσότερες επιχειρήσεις αδρανούν και ο ανταγωνισμός χαλαρώνει. Εκμεταλλευτείτε τις περιστάσεις, επικοινωνήστε με τους πελάτες σας, θυμίστε τους ότι είστε ενεργοί, αναδείξτε τους προσφορές, συλλέξετε πληροφορίες.
  6. Αναπτύξτε και βελτιώστε τις συνεργασίες σας. Επικοινωνώντας με υφιστάμενους ή υποψήφιους νέους προμηθευτές και συνεργάτες ανοίγετε το δρόμο για επικερδέστερες συμφωνίες. Σκεφτείτε: αυτή την εποχή όλες οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Μιλήστε μαζί τους, εξετάστε δυνατότητες για καλύτερες τιμές ή και για παράλληλες πωλήσεις.
  7. Προσαρμόστε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας στις περιστάσεις. Δεν έχει σημασία να συνεχίσετε να προβάλλετε προϊόντα ή υπηρεσίες που δεν έχουν ζήτηση εξαιτίας της πανδημίας (π.χ. τουριστικές υπηρεσίες). Η ευελιξία της επιχείρησης στις νέες καταναλωτικές συνθήκες είναι πολύ σημαντική. Αναδείξτε υπάρχοντα προϊόντα και υπηρεσίες σας που ενδεχομένως ταιριάζουν περισσότερο με την εποχή, ή αναπτύξτε νέα προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ζήτησης. Π.χ. μπορεί να κλείσετε το γυμναστήριό σας, αν και είναι προτιμότερο να το εξελίξετε σε ιστότοπο γυμναστικής ή, αντί να κλείσετε το κοσμικό εστιατόριό σας, μπορείτε να αναπτύξετε δυνατότητες delivering.
  8. Αξιοποιήστε το χρόνο που προκύπτει από τα lockdown. Είστε περιορισμένος στο σπίτι;  Η δουλειά συνεχίζεται, το ωράριο εργασίας παραμένει σταθερό. Αξιολογήστε δεδομένα και μετρήσεις, "τρέξτε" τα social media, προσαρμόστε το μάρκετινγκ της επιχείρησης, σχεδιάστε το μέλλον.

Σχόλια