Τώρα οι πίτσες γίνονται από... ρομπότ!

Η ιδέα δεν είναι εντελώς καινούργια, ωστόσο η πανδημία την φέρνει και πάλι στην επικαιρότητα. Άλλωστε, ήταν φυσικό επακόλουθο να γίνει πραγματικότητα (μετά τα εστιατόρια χωρίς προσωπικό και τα ρομπότ σερβιτόρους): ένα εστιατόριο με μάγειρες ρομπότ! 

Το εστιατόριο με ρομπότ δημιουργήθηκε στη Γαλλία (στο Montevrain) το 2019, όπου μία αλυσίδα πιτσαρίας (PAZZI) δημιούργησε την πρώτη γραμμή παραγωγής πίτσας χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση! 

Η γραμμή παραγωγής χρησιμοποιεί τρεις ρομποτικούς βραχίονες (από την Universal Robots) οι οποίοι λειτουργούν ως ένα πλήρως αυτόνομο εστιατόριο πίτσας.

Οι αγοραστές παραγγέλνουν και πληρώνουν την πίτσα τους χρησιμοποιώντας μια οθόνη αφής και τα ρομπότ κάνουν τα υπόλοιπα: προετοιμασία, ψήσιμο, τεμαχισμό, συσκευασία και σερβίρισμα της πίτσας χωρίς καμία ανθρώπινη βοήθεια. Σημειώνεται ότι τα ρομπότ μπορούν να φτιάξουν μια πίτσα κάθε 30 δευτερόλεπτα, από σχεδόν 5 εκατομμύρια συνδυασμούς συνταγών!


Η επιχειρηματική ιδέα της πιτσαρίας PAZZI διακρίθηκε ως μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρηματικές ιδέες στον κόσμο τον Ιούνιο του 2019.

Σχόλια