Ένας σκελετός ποδηλάτου που... φουσκώνει!

Ο Choka είναι ένας ποδηλατικός σκελετός φτιαγμένος στα γαλλικά Πυρηναία, που έχει τη δυνατότητα να γεμίζει με αέρα, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί αργότερα για να φουσκωθούν τα ελαστικά του ποδηλάτου.

Με στόχο έναν κόσμο χωρίς σπρέι διοξειδίου του άνθρακα μιας χρήσης, αλλά και χωρίς κουραστικές τρόμπες χειρός, οι ανεξάρτητοι βιομηχανικοί σχεδιαστές Claire και Joel Dunkl έχουν αναπτύξει ένα πλαίσιο ποδηλάτου που λειτουργεί παράλληλα και ως δεξαμενή πεπιεσμένου αέρα. Ο Choka είναι ένας ανακυκλώσιμος σκελετός αλουμινίου, που διαθέτει έναν αεροστεγή σωλήνα με βαλβίδα στο κάτω μέρος, ο οποίος επιτρέπει στο χρήστη να γεμίσει το πλαίσιο, με μια αντλία δαπέδου στο σπίτι. Σημειώνεται, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος υπερβολικής διόγκωσης του σκελετού, καθώς η βαλβίδα ασφαλείας απελευθερώνει αυτόματα τον υπερβάλλον αέρα.

Ο Choka μπορεί να δεχτεί έως και 175 PSI (12 bar), μια ποσότητα αέρα η οποία μπορεί να παραμείνει στο πλαίσιο, ασχέτως αν χρησιμοποιηθεί η όχι, επειδή το αλουμίνιο δεν είναι διαπερατό. Για να φουσκωθεί ένα ελαστικό, οι αναβάτες πρέπει απλώς να συνδέσουν τον εύκαμπτο σωλήνα αέρα του πλαισίου, με τη βαλβίδα αέρα του ελαστικού και στη συνέχεια με τη χρήση ενός ρυθμιστή να φουσκώσουν το ελαστικό στην πίεση που επιθυμούν. Όταν ο σκελετός Choka είναι γεμάτος, τότε μπορεί να φουσκώσει πλήρως τρία ελαστικά 27,5 x 2,80 έως 22 PSI (1,5 bar) ή δύο ελαστικά 700 x 45C έως 60 PSI (4,1 bar).


Ο Choka, για τον οποίον έχει ξεκινήσει ήδη η εκστρατεία χρηματοδότησής του στο Kickstarter, διακρίθηκε ως μία από τις πιο καινοτόμες και πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες στον κόσμο, τη δεύτερη εβδομάδα του Οκτωβρίου του 2020.

Σχόλια