Έως τις 20/11 οι αιτήσεις στο πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων του ΣΒΕ με επίδομα 1.900€.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), καλεί μακροχρόνια ανέργους που κατοικούν στους Δήμους Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά, και στις Δημοτικές ενότητες: Πυλαίας του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και, Καλοχωρίου του Δήμου Δέλτα, να υποβάλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής υποστήριξης.

Ως μακροχρόνια άνεργοι θεωρούνται οι πολίτες που έχουν παραμείνει άνεργοι για χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών. Η ανεργία υπολογίζεται και πρέπει να προκύπτει από δελτίο ανεργίας θεωρημένο αδιάλειπτα από τον ΟΑΕΔ για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση, πρακτική άσκηση, συμβουλευτική υποστήριξη και πιστοποίηση προσόντων και δεξιοτήτων για 210 μακροχρόνια ανέργους, κυρίως με την αναβάθμιση των προσόντων τους και την κτήση νέων δεξιοτήτων, μέσω της επανακατάρτισής τους. Η χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι 380 ώρες, εκ των οποίων 260 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 120 ώρες πρακτική άσκηση. Η αποζημίωση κάθε ωφελούμενου για κάθε ώρα κατάρτισης, είναι πέντε ευρώ (5,00 €) μικτά, και έως 1.900€ για την πλήρη παρακολούθηση του προγράμματος.

Τα θεματικά αντικείμενα των προγραμμάτων κατάρτισης που θα υλοποιηθούν, είναι τα ακόλουθα:
  1. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
  2. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ
  3. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (DPO)
  4. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
  5. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
  6. ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.
Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων έχει ξεκινήσει και θα λήξει στις 20 Νοεμβρίου 2020.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Σχόλια