10 συμβουλές επιτυχίας από αντίστοιχους νέους επιτυχημένους επιχειρηματίες.

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από συμβουλές μεγάλων και επιτυχημένων επιχειρηματιών για νέους επιχειρηματίες. Οι γκουρού των επιχειρήσεων έχουν πάντα κάτι χρήσιμο να πουν από τη δική τους θέση. Όντας όμως εκτός νεανικής νοοτροπίας και σκέψης, οι συμβουλές τους είναι χρήσιμες, αλλά ίσως λίγο πεπαλαιωμένες. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάζουμε τις συμβουλές επιτυχίας που δίνουν 10 νέοι και επιτυχημένοι επιχειρηματίες από όλον τον κόσμο.

Ιδού λοιπόν τι λένε οι νέοι επιχειρηματίες, για την πρώτη τους επιχειρηματική εμπειρία:

  1. Η Zoe Lucock (28 ετών), που -με αφορμή τον κορωνοϊό- έκανε μία μετακινούμενη καντίνα στο Stratford, συμβουλεύει να "μη φοβάσαι να ζητήσεις βοήθεια" (BBC News).
  2. Ο Xavier Cole (21) από το Connecticut, που ξεκίνησε από φοιτητής ακόμα, ως πράκτορας real estate και με την αποφοίτησή του δημιούργησε μία επιχείρηση ελαιοχρωματισμών δηλώνει αποφασιστικά "ή φτιάξε δικαιολογίες, ή φτιάξε την επιχείρησή σου" (University of Connecticut).
  3. Ο Alec Ryncavage (19), που ξεκίνησε μία επιχείρηση ασφάλειας διαδικτύου στο Wilkes-Barre στην Pensylavania, επισημαίνει ότι "μερικές επιχειρηματικές ιδέες δεν μπορούν να περιμένουν να τελειώσεις το Πανεπιστήμιο" (Times Leader).
  4. Ο Keaton Rich (25), που έχει μια επιχείρησης φωτογραφήσεων και γραφιστικών στο Λονδίνο, υποστηρίζει ότι "για να πάρεις δουλειές θα πρέπει να διευρύνεις τους ορίζοντές σου" (BBC News).
  5. Ο Victor Githakwa (30), με μία εμπορική επιχείρηση με χειμερινά αξεσουάρ στη Νότιο Αφρική, λέει ότι "η επιχειρηματικότητα πρέπει να μαθαίνεται από πολύ μικρή ηλικία" (Business Maverick).
  6. Η Andrea Purrenhage (38), δασκάλα και ιδιοκτήτρια σχολής χορού στο Michigan επισημαίνει ότι "το πρώτο έτος της επιχείρησης, σίγουρα δεν υπάρχει καθορισμένη, σταθερή ρουτίνα ή σχέδιο για το τι να περιμένεις" (Epicenter).
  7. H Emily Hale (22), που κάνει pilates online δηλώνει την πεποίθηση, ότι όταν μιλάμε για επιχειρηματικότητα εννοούμε "ευελιξία, προσαρμογή και καινοτομία" (BBC News).
  8. O Umar Cassim (16), ειδικός στα social media και έμπορος παπουτσιών στην Καλιφόρνια, πιστεύει ότι ένα από τα σημαντικότερα λάθη στην αρχή της επιχειρηματικότητας είναι "η αναζήτηση συντομεύσεων μέσω λάθος συνεργατών" (Entrepreneur).
  9. H Katherine Allen (24) και Atreya Misra (24) από το Texas, που έφτιαξαν μία ιντερνετική πλατφόρμα προσλήψεων ταλέντων, πιστεύουν ότι "ο επιχειρηματίας πάντα πρέπει να αναζητά νέες ευκαιρίες" (Entrepreneur).
  10. Η Asha Banks (32) από το Pittsburgh της Pensylvania, που ξεκίνησε μια επιχείρηση που βγάζει προσωποποιημένες ευχητήριες κάρτες, πιστεύει ότι "η πανδημία λειτουργεί και ως ευκαιρία, αφού κάποιοι από τους ανταγωνιστές κλείνουν" (Pittsburgh Business Times).
Εν κατακλείδι, αυτοί που επισημαίνουν οι νέοι επιχειρηματίες ως σημαντικούς παράγοντες επιτυχίας είναι η ύπαρξη ευκαιριών (ακόμα και στην εποχή της πανδημίας), η συνεχής εξέλιξη του επιχειρηματία και η εσωτερική δύναμή του.

Σχόλια