Η μεγαλύτερη εξαγορά ελληνικής startup!

Στις 27 Αυγούστου 2020 ανακοινώθηκε η μεγαλύτερη εξαγορά που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ σε ελληνική startup, με τη σημαντική συμβολή του ΕΠΑνΕΚ. Συγκεκριμένα η εταιρία Instashop εξαγοράσθηκε από την Γερμανική Delivery Hero, για το ποσό των 360 εκ. δολαρίων!

H Instashop λειτουργεί στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής (Middle East & North Africa - MENA), μέσω μιας εφαρμογής (App) και σε συνεργασία με ένα ιδιαίτερα διευρυμένο δίκτυο λιανοπωλητών, εξασφαλίζει στον πελάτη την παράδοση προϊόντων παντοπωλείου με ταχύτητα στο σπίτι του. Αν και η εταιρία δραστηριοποιείται στις χώρες ΜΕΝΑ, το τεχνολογικό της «Hub» εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, απασχολώντας 19 στελέχη.

Η επιχείρηση είχε αρχικά χρηματοδοτηθεί από το fund Venture Friends και από το Jabbar Internet Group,
ένα επενδυτικό σχήμα της περιοχής της ΜΕΝΑ. Η Venture Friends συμμετείχε και στο δεύτερο γύρο χρηματοδότησης της Instashop, με την συμβολή πόρων από το EquiFund (Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών ΤΑΕΣΥΜ) το οποίο λειτουργεί με κεφάλαια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014-2020).

Σχόλια