Επιτυχημένες επιχειρηματικές ιδέες: Το σπίτι που φτιάχνεται σε... μία μόνο ημέρα!

Στη Spiral έχουμε παρουσιάσει κι άλλοτε πρωτότυπα κτίσματα, όπως τις κατοικίες τρισδιάστατης εκτύπωσης, ή το σπίτι Tetris. Σήμερα, επιλέγουμε το Kabinka, ένα συναρμολογούμενο σπίτι, που μπορεί να στηθεί από τον αγοραστή του, ακόμα και σε μία μόνο ημέρα!

Η εταιρία που το κατασκευάζει είναι η Hello Wood, ένα στούντιο αρχιτεκτονικής με έδρα τη Βουδαπέστη, που ειδικεύεται σε βιώσιμα και κοινωνικά φιλικά κτίρια. Με την εισαγωγή του Kabinka, το στούντιο παρέχει ένα χώρο κατοικίας (ή εργασίας) φιλικό προς το περιβάλλον, σε μία συμβολική τιμή (σε σχέση με ένα παραδοσιακό σπίτι). 

Το Kabinka διατίθεται σε τέσσερα μεγέθη -από 12 έως 20 τετραγωνικά μέτρα- με την τιμή του να ξεκινά από τα 10.000€. Το κτίσμα είναι αρκετά ψηλό για να φιλοξενήσει μια σοφίτα και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να χωράει έναν καναπέ, κουζίνα, μπάνιο και σόμπα στον κύριο χώρο διαβίωσης. Η κατασκευή του βασικού μοντέλου διαρκεί από έξι έως οκτώ εβδομάδες, ενώ οι ειδικές παραγγελίες  διαρκούν λίγο περισσότερο.

Κάθε κιτ (κουτί παραγγελίας) περιλαμβάνει οδηγίες και όλα τα στοιχεία και έγγραφα τεχνικής υποστήριξης. Κατόπιν αιτήματος διατίθενται τιμές και κατόψεις διαφόρων μεγεθών. Παρέχονται διάφορες μορφές υποστήριξης, με πρόσθετες χρεώσεις βεβαίως, όπως ηλεκτρική εγκατάσταση, επαγγελματική επίβλεψη ή και πλήρη συναρμολόγηση.

Η επιχειρηματική ιδέα του Kabinka διακρίθηκε ως μία από τις πιο καινοτόμες και επιτυχημένες ιδέες στον κόσμο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου 2020.

Spiral

Σχόλια