Επιχειρηματικές ιδέες: Η μάσκα που... χαμογελά!

Καθώς η χρήση της μάσκας προσώπου έχει καθιερωθεί πλέον σε όλο τον κόσμο, παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα στην καθημερινότητα, όπου δεν γίνονται κατανοητές οι εκφράσεις του προσώπου, με αποτέλεσμα όλοι οι άνθρωποι να φαίνονται ψυχροί και απόμακροι.

Στο πλαίσιο αυτό, ο προγραμματιστής και σχεδιαστής βιντεοπαιχνιδιών Tyler Glaiel δημιούργησε τη JabberMask, μια διαδραστική μάσκα προσώπου με οθόνη LED, που παρουσιάζει την κίνηση του στόματος όταν μιλά ο χρήστης της και που μπορεί να εμφανίσει εκφράσεις τύπου emoji.

Εκτός από τα διαδραστικά της χαρακτηριστικά, η μάσκα λειτουργεί όπως και οι υπόλοιπες μάσκες. Είναι κατασκευασμένη από βαμβάκι, το οποίο μελέτες έδειξαν πρόσφατα ότι λειτουργεί σχεδόν όπως και οι χειρουργικές μάσκες. Το βαμβακερό μέρος της μάσκας μπορεί να αφαιρεθεί και να πλυθεί. 

Υπάρχουν 3 διαφορετικές εκδόσεις της JabberMask: με 6 × 6 LED, με 8 × 8 LED και μία που συνεργάζεται με μία εφαρμογή Android ή iOS, όλες με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.

Η JabberMask αναζητά χρηματοδότηση στο Kickstarter με το συγκεντρωθέν κεφάλαιον να έχει ξεπεράσει τις 57.000$. 


Η επιχειρηματική ιδέα της μάσκας που χαμογελά διακρίθηκε παγκοσμίως, ως μία από τις πιο πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες τη τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου του 2020.


Σχόλια