Τώρα οι θήκες για κινητά είναι βιοδιασπώμενες!

Τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν την πλέον δημοφιλή συσκευή στον κόσμο, ενώ αντικαθίστανται κατά μέσο όρο ανά 1,5 χρόνια. Η ευρεία αυτή διάδοση έχει -μεταξύ άλλων- συνέπεια την ανάγκη της διαχείρισης ενός μεγάλου όγκου απορριμάτων, όπως είναι οι ίδιες οι συσκευές, καθώς και τα παρελκόμενά τους (ακουστικά, φορτιστές, θήκες κ.ά.). 

Η Pela, μια καναδέζικη εταιρία, που κατασκεύασε μία σειρά από βιοδιασπώμενες θήκες για κινητά τηλέφωνα, έτσι ώστε να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος των πλαστικών αποβλήτων, η ποσότητα των οποίων είναι αδιανόητη, γεγονός που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες απειλές για τις επόμενες γενιές.

Οι θήκες αυτές είναι 100% βιοδιασπώμενες, αφού κατασκευάζονται από ένα υποπροϊόν της συγκομιδής του λιναριού. 

Με μια εκτεταμένη συλλογή από πολύχρωμες ή μονόχρωμες θήκες κινητών τηλεφώνων, που προσφέρουν μια ποικιλία χαραγμένων σχεδίων, η Pela έχει προχωρήσει και σε άλλες προσπάθειες με τον ίδιο στόχο, ώστε να εξαλείψει το πλαστικό από τη παραγωγή, με προϊόντα όπως: θήκες AirPods, προστατευτικά οθόνης, φίλτρα μείωσης ακτινοβολίας, γυαλιά ηλίου και έναν οδηγό για τον τρόπο ανάπτυξης μιας θετικής προοπτικής στη ζωή, που ονομάζεται Pela's Guide to Positivity.


Οι βιοδιασπώμενες θήκες της Pela διακρίθηκαν ως μία από τις πιο επιτυχημένες και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες στον κόσμο, την 3η εβδομάδα του Σεπτεμβρίου του 2020.

Σχόλια