Τέσσερις λόγοι για να (μην) κάνεις μια (ακόμα) επιχείρηση εστίασης.

Αρκετές έρευνες γίνονται κάθε χρόνο για να εντοπιστούν τα χαρακτηριστικά της εγχώριας επιχειρηματικότητας, μία είναι όμως η πιο ενδεικτική. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Liberal, μία επιχείρηση εστίασης αντιστοιχεί σε 100 κατοίκους αυτής της χώρας (!), αφού οι επιχειρήσεις πάσης φύσης εστίασης ανέρχονται σε περισσότερες από 100.000.

Το γεγονός αυτό αναδεικνύει την ένδεια της ελληνικής επιχειρηματικότητας, που βασίζεται στην προκειμένη περίπτωση σε:

1. Αντιγραφές: Ό,τι κάνουν οι άλλοι και φαίνεται να πηγαίνει καλά. Δηλαδή η αυθαίρετη πίστη ότι -επειδή βλέπουμε πολλές επιχειρήσεις εστίασης- ο κλάδος ευδαιμονεί.

2. Χαμηλή ένταση γνώσης: Και ποιος δεν ξέρει να μαγειρεύει! Όλοι το κάνουμε στο σπίτι και μας αρέσει το αποτέλεσμα (βέβαια αφού εμείς το κάνουμε για μας). Γιατί όχι λοιπόν και για τους άλλους;

3. Έλλειψη συνεργατισμού: Ο Έλληνας δεν ξέρει να συνεργάζεται, αφού τα ξέρει όλα! Ειδικότερα το αντρικό φύλο. Το αποτέλεσμα; Οικογενειακές επιχειρήσεις εστίασης.

Διαβάστε σχετικά: Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα: Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!

4. Ανάγκη: Όταν δεν υπάρχουν δουλειές, πρέπει να κάνουμε κάτι δικό μας. Είναι μια δικαιολογία, αλλά πολύ ακριβή, ειδικότερα όταν δεν έχουμε λεφτά για πέταμα!

Spiral

Σχόλια