Τα πρώτα ιπτάμενα "αυτοκίνητα" έρχονται το 2023!

Το Sky Drive είναι το πρώτο ιπτάμενο "αυτοκίνητο" που σε μία δοκιμαστική πτήση, κατάφερε να πετάξει για 4 λεπτά, με έναν επιβάτη και να προσγειωθεί με ασφάλεια, κάνοντας έτσι το πρώτο σημαντικό βήμα προς την εμπορική αξιοποίησή του, που αναμένεται να γίνει πραγματικότητα μέχρι το 2023.

Αυτή τη στιγμή, "τρέχουν" παγκοσμίως τουλάχιστον 100 ερευνητικές προσπάθειες για τη δημιουργία ενός ιπτάμενου "αυτοκινήτου", αλλά το Sky Drive φαίνεται να πρωτοπορεί. Προς ώρας στόχος της ερευνητικής ομάδας είναι η επίτευξη πτήσεων διάρκειας 10 - 30 λεπτών, γεγονός που θα προσδώσει στο εγχείρημα τη δυνατότητα εμπορικής αξιοποίησης.

Η τεχνολογία του οχήματος είναι το Evtol (ηλεκτρική κατακόρυφη απογείωση και προσγείωση, τύπου drone), έτσι ώστε να μη χρειάζεται αεροδρόμιο για απογείωση - προσγείωση. Οι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν στο μέλλον, είναι το μέγεθος της μπαταρίας, ο έλεγχος της εναέριας κυκλοφορίας και φυσικά το.... κόστος. 


Το Sky Drive υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται από την Ιαπωνική Κυβέρνηση και την Τράπεζα Ανάπτυξης της Ιαπωνίας, γεγονός που αναδεικνύει τις ρεαλιστικές προοπτικές του εγχειρήματος.

Σχόλια