Τώρα οι μπαταρίες είναι... αυτοφορτιζόμενες!

Η καινοτόμα αυτή επιχειρηματική ιδέα έρχεται από την αμερικανική εταιρία NDB, η οποία έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια μπαταρία (τη Nuclear Diamond Battery), η οποία φορτίζει από μόνη της!

Είναι μια μπαταρία, η οποία στην πραγματικότητα αποτελεί έναν μικρό πυρηνικό αντιδραστήρα, που με μία ελάχιστη ποσότητα γραφίτη - επεξεργασμένου πυρηνικού απόβλητου, μπορεί να παράγει ενέργεια για 10 έως και 28.000 χρόνια!

Η NDB λοιπόν, παίρνει αυτόν τον γραφίτη, τον καθαρίζει και τον χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει μικροσκοπικά διαμάντια άνθρακα-14. Η δομή των διαμαντιών αυτών λειτουργεί ως ημιαγωγός και ψύκτρα, συλλέγοντας το φορτίο και μεταφέροντάς το έξω. Το πλήρες περίβλημα του ραδιενεργού διαμαντιού άνθρακα-14 είναι ένα στρώμα φθηνού, μη ραδιενεργού, διαμορφωμένου σε εργαστήριο  άνθρακα-12, το οποίο περιέχει τα ενεργητικά σωματίδια, αποτρέπει διαρροές από την ακτινοβολία και δρα ως ένα εξαιρετικά σκληρό προστατευτικό και αδιάβροχο στρώμα.

Η μικροσκοπική αυτή γεννήτρια είναι απολύτως ασφαλής και πιστεύεται ότι θα είναι ανταγωνιστική ως προς το κόστος και μερικές φορές, σημαντικά λιγότερο δαπανηρή από - τις υφιστάμενες μπαταρίες λιθίου. Αυτή η εξίσωση ενισχύεται από το γεγονός ότι ορισμένοι από τους προμηθευτές των αρχικών πυρηνικών αποβλήτων πιθανώς να πληρώσουν τη NDB για να τα πάρουν από τα χέρια τους. 

Η επιχειρηματική ιδέα της NDB διακρίθηκε ως μία από τις πιο επιτυχημένες και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες στον κόσμο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου του 2021.

Spiral

Σχόλια