Το πρώτο εξατομικευμένο ποδήλατο από ανθρακονήματα τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Το Superstrata είναι ένα ποδήλατο κατά παραγγελία, με τρισδιάστατο εκτυπωμένο πλαίσιο από ανθρακονήματα. 

Σε αντίθεση με άλλα ποδήλατα από ανθρακονήματα στην αγορά, το Superstrata δεν έχει αρμούς, μπουλόνια, βίδες ή κόλλα. Ένα θερμοπλαστικό πολυμερές μείγμα καλύπτει τις ίνες του άνθρακα, που όταν συνδυάζονται με τη δομική αντοχή ενός μονοκόμματου σκελετού, καθιστούν το ποδήλατο πολύ δυνατότερο από οτιδήποτε άλλο είναι διαθέσιμο σήμερα.

Χρησιμοποιώντας μια σειρά μετρήσεων, συμπεριλαμβανομένου του στυλ οδήγησης και της εμπειρίας, το ποδήλατο είναι προσαρμοσμένο στις ακριβείς ανάγκες κάθε αναβάτη. Η αντοχή και το ελάχιστο βάρος του σκελετού, καθιστά το ποδήλατο απίστευτα ευέλικτο, επιτρέποντας τη χρήση του σε συνθήκες εντός ή εκτός δρόμου. Ο κάτω σωλήνας περιέχει την μπαταρία για την ηλεκτρική έκδοση και σχεδόν κάθε πτυχή του ποδηλάτου είναι προσαρμόσιμη. Οι αναβάτες μπορούν να προσθέσουν αντικλεπτικές τεχνολογίες, θύρα φόρτισης τηλεφώνου, συσκευή εγγραφής ταξιδιού, ενσωματωμένα φώτα και άλλα.

Η αμερικανική εταιρία που δημιούργησε το Superstata, πραγματοποιεί crowdfunding στο Indiegogo, με εκτιμώμενη ημερομηνία πρώτης αποστολής προϊόντος, το Δεκέμβριο του 2020. Η επιχειρηματική ιδέα του Superstata ποδηλάτου διακρίθηκε ως μία από τις πιο καινοτόμες και επιτυχημένες επιχειρηματικές ιδέες στον κόσμο την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου του 2020.

Σχόλια