Τώρα οι ποδοσφαιρικές ομάδες προσφέρουν δωρεάν τεστ για... τον κορωνοϊό!

Ένας γερμανικός ποδοσφαιρικός σύλλογος (η FC UNION BERLIN) έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα τεστ για τον Covid 19, για κάθε κάτοχο εισιτηρίου, 24 ώρες πριν από κάθε αγώνα.

Η ομάδα θα προσφέρει το τεστ δωρεάν, σε έως και 22.012 άτομα (την πλήρη χωρητικότητα του γηπέδου) μαζί με όλο το προσωπικό του συλλόγου, για κάθε παιχνίδι. Έτσι, οι οπαδοί που θα μπαίνουν στο γήπεδο για τα παιχνίδια, θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν δοκιμαστεί αρνητικά τις τελευταίες 24 ώρες. Ο σύλλογος ελπίζει να εφαρμόσει εγκαίρως το σχέδιο για το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της νέας σεζόν στις 18 Σεπτεμβρίου.

Ενώ άλλοι σύλλογοι σκέφτονται να ελαχιστοποιήσουν τους θεατές των αγώνων, για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού, έως και στο 10%, η UNION BERLIN θέλει να διατηρήσει το πραγματικό κλίμα του ποδοσφαίρου, αφού θεωρεί ότι χωρίς τους φιλάθλους, θα χαθεί μεγάλο μέρος από την αίγλη του. 

Ωστόσο, το σχέδιο αντιμετωπίζει το πρόβλημα, ότι αν οι περισσότεροι σύλλογοι της Γερμανίας, υιοθετήσουν την ίδια πρακτική, η δυναμικότητα της χώρας για πραγματοποίηση των τεστ δεν θα είναι πλέον επαρκής.

Η επιχειρηματική ιδέα της UNION BERLIN διακρίθηκε ως μία από τις πιο καινοτόμες και επιτυχημένες επιχειρηματικές ιδέες στον κόσμο, την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου του 2020.

Σχόλια