Τώρα τα ποδήλατα τα παρκάρουν μέσα σε... κουτιά ασφαλείας!

Μια πολωνική εταιρία, η Bike2Box, έχει δημιουργήσει ένα πρωτότυπο σύστημα στάθμευσης ποδηλάτων, μια χρονική περίοδο, που η χρήση του ποδηλάτου έχει αυξηθεί κατακόρυφα!

Καθώς η οικονομία επανέρχεται σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς, μετά τα μακράς διαρκείας lockdown, που συνέβησαν στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες (όπως και στην Ελλάδα), η ασφαλής από τον κορωνοϊό μετακίνηση προς την εργασία γίνεται ένα και όλο πιο σημαντικό ζήτημα. Στις συνθήκες αυτές, το ποδήλατο αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη λύση μέσου μετακίνησης, αφού χαρακτηρίζεται από τις μικρότερες πιθανότητες μετάδοσης του ιού. 

Και ενώ για αυτό το λόγο, οι πόλεις εντάσσουν όλο και περισσότερους ποδηλατόδρομους στα δίκτυα μετακινήσεων των πολιτών τους και η χρήση του ποδηλάτου έχει αυξηθεί, αναδεικνύεται η ανάγκη για ασφαλή στάθμευση των ποδηλάτων, ως πρωτίστης σημασίας.

Για να εξυπηρετήσει την ανάγκη αυτή, η Bike2Box δημιούργησε ένα μεταλλικό αρθρωτό σύστημα, σε σχήμα μεγάλου κουτιού, έκτασης ίσου με μία θέση στάθμευσης αυτοκινήτου, που μπορεί να φιλοξενήσει με ασφάλεια έως και 12 ποδήλατα.

Το μεταλλικό αυτό κουτί, μπορεί να συναρμολογηθεί και να τοποθετηθεί σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων (εξωτερικούς και εσωτερικούς), χωρίς να απαιτείται κάποια κατασκευαστική μετατροπή. Ο χρήστης μπορεί να ανοίξει με το κλειδί του ή την κάρτα του την είσοδο του κουτιού και να κλειδώσει μέσα το ποδήλατό του σε ειδική θέση στάθμευσης, εξασφαλίζοντας διπλή ασφάλεια, τόσο κατά της κλοπής, όσο και κατά των καιρικών συνθηκών (βροχή και ήλιο).

Το κουτί αυτό, μπορεί να αποκτηθεί ή να νοικιαστεί από την ιστοσελίδα της Bike2Box.

Η επιχειρηματική ιδέα της Bike2Box, διακρίθηκε ως μία από τις πιο καινοτόμες και επιτυχημένες επιχειρηματικές ιδέες στον κόσμο, την τρίτη εβδομάδα του Ιουλίου του 2020.

Σχόλια