Μία διαδικτυακή πλατφόρμα μετατρέπει περιστασιακά απασχολούμενους σε... μικρούς επιχειρηματίες!

Η Dumpling είναι μία αμερικανική εταιρία που παρέχει τη δυνατότητα σε ανθρώπους χωρίς σταθερή εργασία, να γίνουν... μικροί επιχειρηματίες!

Καθώς τις μέρες του κορωνοϊού άνθησε το ηλεκτρονικό εμπόριο και ιδιαίτερα αυτό στον κλάδο των τροφίμων, πολύς κόσμος απασχολήθηκε περιστασιακά στις μεταφορές κατ' οίκον, όμως με χαμηλές αμοιβές και συχνά με πολλά παράπονα από τις συνθήκες εργασίας που τους παρείχαν οι εταιρίες κούριερ, ή οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετ. 

Στο πλαίσιο αυτό, η Dumpling δημιούργησε έναν ιστότοπο, που φέρνει κοντά ανθρώπους που διατίθενται να κάνουν τις αγορές τροφίμων για άλλους, με πολίτες που αποφεύγουν ή δεν τους επιτρέπεται λόγω κορωνοϊού η έξοδος για ψώνια.

Έτσι, κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης, μπορεί να μπει στην ιστοσελίδα της εταιρίας, να βρει τον κοντινότερο "συνεργάτη" της και να του παραγγείλει τα προϊόντα που επιθυμεί. Ο "συνεργάτης" της Dumpling, έχοντας ήδη διαμορφώσει τις δικές του τιμές και τα δικά του περιθώρια κέρδους, αγοράζει ο ίδιος τα προϊόντα και τα παραδίδει στον πελάτη του, "αφήνοντας" ένα 5% προμήθεια για κάθε παραγγελία στην Dumpling.

Για τους πελάτες είναι μία θετική εμπειρία, καθώς απολαμβάνουν της προσωπικής εξυπηρέτησής τους, αφού σταδιακά γνωρίζονται με το "συνεργάτη", ο οποίος μαθαίνει τις προτιμήσεις τους στα προϊόντα και τους εξυπηρετεί καλύτερα. Αφετέρου, κερδίζουν και χρήματα, καθώς συχνά οι τιμές των σούπερ μάρκετ είναι υψηλότερες στα ηλεκτρονικά καταστήματα. Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν ταυτόχρονα, προϊόντα από διαφορετικά καταστήματα (μπακάλικα, μανάβικα, φαρμακεία κλπ.) της προτίμησής τους.

Η επιχειρηματική ιδέα της Dumpling, διακρίθηκε ως μία από τις πιο καινοτόμες και επιτυχημένες επιχειρηματικές ιδέες στον κόσμο, την τρίτη εβδομάδα του Ιουλίου του 2020.

Spiral

Σχόλια