Επιχειρηματικές ιδέες: Ένα T-shirt επαυξημένης πραγματικότητας!

Μία σουηδική επιχείρηση λιανικών πωλήσεων, η Carlings, δημιούργησε τη δική της επαυξημένη πραγματικότητα, μέσω του "Last Statement T-shirt", ένα μπλουζάκι, που μπορεί να παρουσιάζει διάφορα πολιτικά μηνύματα, παράλληλα με κινούμενα γραφικά!

Το T-shirt αυτό είναι λευκό στο γυμνό μάτι. Ωστόσο, βλέποντάς το μέσω ενός smartphone, εμφανίζεται ένα τολμηρό, κινούμενο σχέδιο που σχολιάζει ένα πολιτικό θέμα της ημέρας. Αυτός που το φορά, μπορεί να διαλέξει ανάμεσα από διάφορα σχέδια που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για το Last Statement T-shirt και είναι προσβάσιμα μέσω των εφαρμογών Instagram ή Facebook, μέσω της ίδιας εφαρμογής που χρησιμοποιείται για τα φίλτρα προσώπου. Τα γραφικά εμφανίζονται πάνω από το λευκό μπλουζάκι και προσαρμόζονται επάνω στο ύφασμα και την κίνηση του αυτού που το φοράει, σε κάθε βίντεο ή φωτογραφία που τραβιούνται από smartphone.

Το T-shirt στοχεύει πρωτίστως στο κοινό του διαδικτύου και των social media, καθώς τα μηνύματα που προβάλει, φαίνονται μόνο μέσω φωτογραφιών και βίντεο που αναρτούνται στα κοινωνικά δίκτυα. Η συνεισφορά του έγκειται στην ικανότητά του να χρησιμοποιεί τα social media για να πολλαπλασιάσει την διάδοση των μηνυμάτων του. Ορισμένα από τα σχέδια που διατίθενται στην αγορά περιλαμβάνουν μηνύματα όπως: "Some records shouldn’t be broken" παράλληλα με μια γραφική απεικόνιση ενός κόκκινου και ζεστού πλανήτη που περιστρέφεται, "No trees, no air" με ένα περιστρεφόμενο σύμβολο γιν-γιάνγκ κ.ά.


Τα σχέδια κατασκευάζονται με την πλατφόρμα augmented reality "Spark AR". Ένα σχετικά μικρό λογότυπο κοντά στο ντεκολτέ του πουκάμισου χρησιμεύει ως σημείο παρακολούθησης για ένα smartphone, έτσι ώστε οι εφαρμογές Facebook και Instagram να μπορούν να επικαλύψουν με ακρίβεια τα γραφικά.

Το μπλουζάκι είναι διαθέσιμο online μέσω της ιστοσελίδας της Carlings στην τιμή των 10£.


Η επιχειρηματική ιδέα της Carlings διακρίθηκε πως μία από τις πιο καινοτόμες και επιτυχημένες επιχειρηματικές ιδέες στον κόσμο την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου του 2020.

Spiral

Σχόλια