Τώρα τα ακουστικά τοποθετούνται έξω από τα αυτιά!

Η τσεχική εταιρία Sentien έχει αναπτύξει ένα εξωτερικό ακουστικό, που στέλνει τους ήχους του απευθείας στο εσωτερικό αυτί του χρήστη, αφήνοντας το εξωτερικό του αυτί ανοιχτό, έτσι ώστε να μπορεί να λαμβάνει παράλληλα και όλους τους εξωτερικούς ήχους.

Τα ακουστικά Sentien Audio είναι σχεδιασμένα έτσι, ώστε οι χρήστες να μπορούν να αλληλεπιδρούν με κάθε συσκευή και παράλληλα να ακούν τον κόσμο γύρω τους. Τα ακουστικά μοιάζουν με ακουστικά με "αγκίστρι", αλλά αντί να τοποθετούνται μέσα στο αυτί, στηρίζονται απλά πάνω στο μάγουλο, μπροστά από το αυτί. Η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι ο ήχος τους κατευθύνεται στο εσωτερικό αυτί του ανθρώπου, μέσω των ζυγωματικών οστών του προσώπου, βάσει της ιδιότητας της "αγωγιμότητας των οστών".

Η εταιρία χαρακτηρίζει τα ακουστικά ως την "πρώτη ολοήμερη ομαλή διεπαφή", αναδεικνύοντας τη δυνατότητα να τα φοράει κανείς όλη την ημέρα. Ενώ μέχρι σήμερα οι άνθρωποι έπρεπε να αφαιρούν συχνά τα ακουστικά τους για να ακούσουν κάτι άλλο ή να χρησιμοποιήσουν κάποια άλλη συσκευή, τώρα τα Sentien Audio παρέχουν τη δυνατότητα μιας μοναδικής διεπαφής, η οποία αλληλεπιδρά με όλες τις συσκευές, ενώ επιτρέπουν παράλληλα το άκουσμα των εξωτερικών ήχων. Επιπλέον προτέρημα των ακουστικών αυτών είναι η μεγαλύτερη ιδιωτικότητα που παρέχουν, σε σύγκριση με τα άλλα ακουστικά, ενώ μειώνουν παράλληλα και την απόσπαση της προσοχής του χρήστη.

Η Sentien (www.sentienhq.com) δέχεται ήδη παραγγελίες στην τιμή των 229$.


Η επιχειρηματική ιδέα των Sentien Audio διακρίθηκε ως μία από τις πιο καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες στον κόσμο την πρώτη εβδομάδα του 2020.

Spiral

Σχόλια