Οι 10 καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες για το 2020.

Νέο έτος, νέα δεκαετία και νέες... επιχειρηματικές ιδέες! Διαβάστε λοιπόν 10 από τις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες για το 2020, σύμφωνα με το μεγαλύτερο βρετανικό portal για την επιχειρηματικότητα (Startups.co.uk).

1. Διασκέδαση χωρίς αλκοόλ (και κάπνισμα, λέμε εμείς).
Η κατανόηση των σοβαρών επιπτώσεων από το αλκοόλ και το κάπνισμα τα τελευταία χρόνια, έχει ως συνέπεια την αναζήτηση άλλων μορφών διασκέδασης, όπως μπαρ ή εστιατόρια χωρίς αλκοόλ, αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια περιπέτειας και ψυχαγωγίας, εικαστικά και τέχνες γενικότερα, κινηματογράφος, μουσικές εκδηλώσεις, εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας κ.ά.

2. Αστικές φάρμες.
Εντός ή εκτός κτιρίων, σε ταράτσες, αυλές, υπόγεια, στο κέντρο της πόλης ή περιφερειακά των αστικών κέντρων, η αγροτική καλλιέργεια μικρής ή και μεσαίας κλίμακας, είναι ένα πεδίο δραστηριότητας που γίνεται ολοένα τεχνικά πιο εφικτό και κοινωνικά πιο αναγκαίο.

3. Τροφές υψηλής ποιότητας για κατοικίδια.
Καθώς το ενδιαφέρον για τα ζώα συντροφιάς αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, φυσική συνέπεια αποτελεί και το ενδιαφέρον για την ποιότητα της τροφής τους. Έτσι, τις επιστημονικές διαπιστώσεις για το πόσο βλαβερές είναι οι κονσερβοποιημένες τροφές ή τα συντηρητικά, ακολουθούν νέες τάσεις για φρέσκο και υγιεινό φαγητό, ακόμα και βιολογικά πιστοποιημένο ή και αποκλειστικά φυτικής προέλευσης. 

4. CBD.
Σε κρέμες, έλαια ή τρόφιμα, η CBD (Κανναβιδιόλη), βρίσκοντας πολλές ιατρικές χρήσεις (όπως στην αντιμετώπιση του πόνου ή της αϋπνίας), αναμένεται σύντομα να καταστεί ως ένα ευρείας αποδοχής και χρήσης προϊόν για όλες τις ηλικίες.

5. Έξυπνες τεχνολογίες βοήθειας ηλικιωμένων.
Η διασφάλιση της ασφάλειας και της υγείας των ηλικιωμένων μας συγγενών είναι μεγάλης σημασίας και η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρεται για αυτό. Έξυπνες συσκευές και λογισμικό διαμορφώνονται συνέχεια τα τελευταία χρόνια για να εξυπηρετήσουν αυτό το σκοπό, ακολουθώντας την αυξανόμενη ζήτηση, για εφαρμογές που θα βοηθήσουν στη βελτίωση της ζωής των ηλικιωμένων, την ανεξαρτησία τους και την ασφάλειά τους.

6. "Μικρή" μόδα. 
Η "μικρή" μόδα συνδέεται συχνά με την αφοσίωση που έχουν οι καταναλωτές με κάποιες μικρές ή τοπικές μάρκες και είναι πολύ ανερχόμενη τα τελευταία χρόνια. Πολλά γνωστά εμπορικά καταστήματα ρούχων διαθέτουν προϊόντα μικρής μόδας, ικανοποιώντας τις ανάγκες πολυάριθμων καταναλωτών σε τοπικό επίπεδο. Δημιουργώντας ή ενδυναμώνοντας τη δική σας μικρή μάρκα, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτή τη νέα τάση στη μόδα.

7. Οικολογική ομορφιά.
Η βιομηχανία της αισθητικής πλέον κρίνεται -εκτός από την αποτελεσματικότητά της- καί για το οικολογικό της αποτύπωμα. Αν και ο κλάδος αυτός βασίστηκε στο πλαστικό για πολλά χρόνια, το 83% των καταναλωτών υποστηρίζει ότι θα διάλεγε οικολογικά προϊόντα (από φυσικά, αναχρησιμοποιούμενα ή ανακυκλώσιμα υλικά).

8. Διδασκαλία χειροτεχνιών.
Καθώς οι καταναλωτές αναζητούν ολοένα και πιο αυθεντικές εμπειρίες, με την αγορά και το ηλεκτρονικό εμπόριο (π.χ. etsy.com) να ανταποκρίνονται σε αυτή τη νέα τάση, η επιχειρηματική ιδέα της διδασκαλίας χειροτεχνιών διαφόρων ειδών (κοσμήματα, υφαντά, ξυλοκατασκευές, διακοσμητικά κ.ά.), φαίνεται να είναι μία πολύ καλή ιδέα για την εποχή. Άλλωστε, σύμφωνα με σχετικές έρευνες, οι πωλήσεις στον κλάδο αυτό αυξάνονται σημαντικά τα τελευταία χρόνια (τόσο σε διδασκαλίες με φυσική παρουσία, όσο και σε διδασκαλίες μέσω διαδικτύου) επιβεβαιώνοντας στην πραγματικότητα αυτή τη νέα τάση.

9. Πράσινες μεταφορές.

Είναι γεγονός ότι η οικονομία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις μεταφορές, παρότι αυτές είναι υπεύθυνες περίπου για το 1/3 των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (1η αιτία υπερθέρμανσης του πλανήτη). Κι ενώ το μέγεθος των μεταφορών αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια (βλ. ηλεκτρονικό εμπόριο), η δημιουργία πράσινων εναλλακτικών μέσων μεταφοράς αποτελεί μία από τις πιο ανερχόμενες οικονομικές δραστηριότητες (π.χ. με οχήματα και πτήσεις μειωμένων εκπομπών καυσαερίων ή ηλεκτρικά οχήματα, ποδήλατα κ.ά.).


10. Διασυνδεδεμένη γυμναστική από το σπίτι.
Καθώς ο χρόνος είναι ένας από τους πιο δύσκολα διαχειρίσιμους παράγοντες στην καθημερινότητα των πολιτών και η γυμναστική για μία όμορφη εμφάνιση μία από τις πιο σημαντικές ατομικές προτεραιότητες, η δημιουργία και η εξέλιξη των υφιστάμενων δυνατοτήτων γυμναστικής από το σπίτι αποτελούν επαγγελματικές δραστηριότητες ολοένα και πιο αυξανόμενης ζήτησης. Στο πλαίσιο αυτό, η εκμετάλλευση του διαδικτύου μπορεί να προσδώσει σε τέτοια εγχειρήματα μεγάλη αξία, καθώς μπορεί να διασυνδέσει ομάδες, προγράμματα, αποτελέσματα και επιδόσεις από το σπίτι, καθιστώντας την ατομική γυμναστική πιο αποδοτική από ποτέ, τόσο για τους πολίτες, όσο και για τους γυμναστές.

Spiral

Σχόλια