Τώρα τα drones πλένουν τζάμια, σβήνουν φωτιές και... πετούν ανθρώπους!

Από το 2016 αναδεικνύαμε στη Spiral τα drones ως κορυφαία επιχειρηματική ιδέα, το 2018 τα θέταμε και πάλι ως κορυφαία επιχειρηματική ιδέα και τώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση να εκπλησσόμαστε από τις εφαρμογές τους!

Εκτός από εναέρια φωτογράφηση και κινηματογραφικές λήψεις, τα drones βρίσκουν δεκάδες εφαρμογές όπως στη χαρτογράφηση περιοχών, τη γεωργία, τη διαχείριση καταστροφών και τις διασώσεις, την πρόγνωση του καιρού, την αστυνόμευση περιοχών, τις μεταφορές, τη διασκέδαση κ.ά. Και ενώ οι εφαρμογές τους αναπτύσσονται με ραγδαίο ρυθμό, χωρίς σταματημό, μία νέα εφαρμογή τους μας εκπλήσσει ακόμα περισσότερο!

Η εφαρμογή αυτή αφορά στον καθαρισμό μεγάλων και ψηλών κτιρίων και κατασκευών, ενώ έχει τη δυνατότητα να σβήνει φωτιές, ακόμα και να... πετά ανθρώπους!

Προέρχεται από μία εταιρία από τη Λετονία, την Aerones, η οποία κατασκεύασε ένα μεγάλο drone, βάρους 55 κιλών και διαμέτρου 3 μέτρων, που προμηθεύτεται με νερό από το έδαφος και ελέγχεται καλωδιακά.

Το drone αυτό έχει εφαρμοσμένες καθαριστικές βούρτσες και όλον τον λοιπό απαραίτητο εξοπλισμό, ώστε να μπορεί να καθαρίσει και τις πιο δυσπρόσιτες κατασκευές, όπως για παράδειγμα ανεμογεννήτριες. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να ρίχνει νερό με υψηλή πίεση, ώστε να βοηθά ακόμα και στην κατάσβεση πυρκαγιών σε κτίρια, εκεί όπου η σκάλα της πυροσβεστικής δεν φτάνει.


Η εταιρία υποστηρίζει ότι στον καθαρισμό των εξωτερικών τζαμιών των ψηλών κτιρίων, η ταχύτητα καθαρισμού του drone είναι μεγαλύτερη κατά 20 φορές από τους συμβατικούς καθαρισμούς με ανθρώπους.

Το drone της Aerones αποτέλεσε και το πρώτο ιστορικά drone, από το οποίο πήδηξε άνθρωπος, στις 22 Μαΐου 2017, από 330 μέτρα ύψος.


Η επιχειρηματική ιδέα της Aerones διακρίθηκε παγκόσμια για την καινοτομία της, την 4η εβδομάδα του Νοεμβρίου του 2019.

Spiral

Σχόλια