Τώρα το ίντερνετ βάζει τέλος στην αυθαιρεσία των εργοδοτών!

Στη σημερινή -μετά την οικονομική κρίση- εποχή και με την ανεργία να παραμένει στα υψηλά επίπεδα του 17%, η απόγνωση των ανέργων (και κυρίως των νέων) έχει μειώσει κάθετα τη διαπραγματευτική τους ικανότητα έναντι των υποψήφιων εργοδοτών τους. Με λίγα λόγια, ό,τι δουλειά βρεις, την πιάνεις από τα μαλλιά, χωρίς πολλά - πολλά! Όμως αυτή η πραγματικότητα οδήγησε πολλούς εργοδότες να αυθαιρετούν και να αγνοούν, ακόμη και τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων τους, με καθυστερήσεις στις πληρωμές, αγενείς και προσβλητικές συμπεριφορές, υπερωρίες που δεν πληρώνονται, αναθέσεις επικίνδυνων εργασιών, σεξουαλική παρενόχληση κ.ά. Βεβαίως, η Επιθεώρηση Εργασίας υπάρχει και είναι εκεί για να σε ακούσει και να λάβει τα όποια απαραίτητα μέτρα, αμφιβόλου όμως αποτελεσματικότητας. Όπως και να 'χει, πώς μπορείς εσύ να προστατέψεις τον επόμενο από εσένα εργαζόμενο σε μια επιχείρηση, που σου επιφύλαξε μία δυσάρεστη εργασιακή εμπειρία;

Η απάντηση δίνεται από μία πρωτότυπη διαδικτυακή πλατφόρμα, την Poudouleveis.gr, η οποία παρέχει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της, να περιγράψουν ανώνυμα την εργασιακή τους εμπειρία σε μία επιχείρηση και να αναδείξουν σε κάθε ενδιαφερόμενο τις πραγματικές συνθήκες εργασίας που τον περιμένουν, είτε αυτές είναι καλές, είτε κακές.

Η πλατφόρμα λειτουργεί επιπλέον και ως επαγγελματική κοινότητα, με ανοιχτές συζητήσεις, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα αναζήτησης εργασίας, καθώς και σχετικής ενημέρωσης γύρω από θέματα που ενδιαφέρουν τους ανέργους, όπως προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης, οδηγίες για συνεντεύξεις εργασίας ή βιογραφικά σημειώματα κ.ά.

Προκειμένου ένας χρήστης να δημοσιεύσει μια κριτική, πρέπει να δημιουργήσει έναν δωρεάν λογαριασμό στην Poudouleveis.gr, να συμπληρώσει το όνομα του εργοδότη για τον οποίο δουλεύει, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που είδε μέσα από την εμπειρία του, καθώς και άλλες πρόσθετες πληροφορίες, όπως  πόλη, αριθμός ετών που εργάστηκε εκεί κλπ.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρίας Costin Tudor, που δραστηριοποιείται ήδη και σε άλλες χώρες (Ρουμανία, Τσεχία, Ουγγαρία κ.ά.), αποστολή της επιχείρησής του είναι να φέρει τη διαφάνεια στην ελληνική αγορά εργασίας.

Η επιχειρηματική ιδέα της Poudouleveis.gr διακρίθηκε ως μία από τις πιο πρωτότυπες και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες στον κόσμο και χρηματοδοτήθηκε μέχρι σήμερα συνολικά με 500.000 ευρώ, από τις Angel Investors και Venture Capital Funds.

Αν μία τόσο απλή επιχειρηματική ιδέα μπορεί να είναι τόσο χρήσιμη για την κοινωνία μας και να χρηματοδοτείται με μισό εκατομμύριο, γιατί όχι και η δική σου;

SpiralΣχόλια