Η τεχνολογία κάνει τους υπαλλήλους σας... ευτυχισμένους!

Γράψαμε σε πρόσφατο άρθρο μας γιατί οι επιχειρήσεις πρέπει να φροντίζουν για τη μείωση ή και την εξάλειψη των οικειοθελών αποχωρήσεων των υπαλλήλων τους. Πολλοί -νέοι κυρίως- υπάλληλοι τείνουν να αφήνουν τις δουλειές τους, επιβάλλοντας έτσι στις επιχειρήσεις υψηλά και μάλιστα μη προβλέψιμα κόστη, που φτάνουν πολλές φορές στο 9πλάσιο του μισθού του παραιτούμενου υπάλληλου. Σύμφωνα με τις νέες τάσεις στη διαχείριση προσωπικού, οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν πλέον την τεχνολογία, για να εντοπίσουν ποιες είναι οι ιδανικότερες παροχές, για κάθε υπάλληλο ξεχωριστά, έτσι ώστε να αποφευχθεί η πρόωρη αποχώρησή του και να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή αφοσίωση.

Ανάλυση δεδομένων, παράθυρα διαλόγου εργαζομένων, ακόμη και smart watches επιστρατεύονται για αυτό το σκοπό, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να αξιοποιήσουν οποιαδήποτε παροχή τους αρέσει, από καταναλωτικά προϊόντα και εκπτωτικά κουπόνια, έως φθηνό δανεισμό και ασφαλιστικά προγράμματα. Με τον τρόπο αυτό, γλυτώνουν χρήματα για παροχές αμφιβόλου αποτελεσματικότητας, αυξάνουν την ικανοποίηση των εργαζομένων τους, βελτιώνουν την κουλτούρα της επιχείρησης και μειώνουν δραστικά τις οικειοθελείς αποχωρήσεις.

Σύγχρονες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, όπως είναι το Wagestream, Open Blend ή το Apple Watch της Vitality, χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο για να εξαχθεί η σχετική πληροφορία, όπως εφαρμογές που εξάγουν δεδομένα από αναζητήσεις των εργαζόμενων ή από chat που κάνουν.

Το Wagestream για παράδειγμα δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να πληρωθούν για την εργασία τους πριν από τη καθορισμένη ημερομηνία πληρωμής, ενώ το Open Blend παρέχει στη διοίκηση πληροφορίες για της ανάγκες των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο της επερχόμενης οικονομικής ανάπτυξης, οι επιχειρήσεις πρέπει να αρχίσουν να επανεξετάζουν τα συστήματα αμοιβών τους, ώστε να μειώσουν τις οικειοθελείς αποχωρήσεις και τα κόστη που αυτές συνεπάγονται. Έξτρα παροχές, όπως τα κουπόνια για σουπερμάρκετ ή μια εκδρομή για ένα άτομο στο Ζαγόρι, είναι σίγουρα παρωχημένες και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το σκοπό τους. Μήπως ήρθε η ώρα και για τους Έλληνες επιχειρηματίες να εξετάσουν ένα πιο προσωποποιημένο σύστημα έξτρα παροχών για τους υπαλλήλους τους;

Spiral

Σχόλια