Η σκιαγράφηση της Ελληνικής Οικονομίας σήμερα 1/11/2019.

Πώς σκιαγραφείται η Ελληνική Οικονομία σήμερα 1/11/2019 από τους κυριότερους τίτλους οικονομικών ειδήσεων; Ιδού η εικόνα:
  • "Eurostat: Στο 16,9% η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2019". Κατά 0,2% μειώθηκε  η ανεργία τον Ιούλιο από τον Ιούνιο, αλλά κατά 2,2% από τον αντίστοιχο μήνα του 2018 (από 19,1% σε 16,9%).
  • "Nielsen: Σημαντική άνοδος του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα το γ' τρίμηνο του 2019". Στις 84 μονάδες ανέβηκε ο δείκτης από 72 το β' τρίμηνο του έτους και όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι στις 88 μονάδες.
  • "Standard and Poor's: Αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας. Στην αναβάθμιση του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου της χώρα μας κατά μία βαθμίδα (σε ΒΒ- από Β+) προχώρησε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης.
  • "Moody's: Η πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ βελτιώνει τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας". Σύμφωνα με το διεθνή οίκο, η χώρα επωφελείται κατά 70 εκ. € αποπληρώνοντας πρόωρα 2,7 δις (έναντι 8,4 που είχε δανειστεί συνολικά).
  • "Γ. Στουρνάρας: Αυξάνεται ο κίνδυνος για μία νέα παγκόσμια ύφεση". Σε σχετική ημερίδα της ΤτΕ, ο διοικητής της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι εξελίξεις στο Brexit και τη Μέση Ανατολή αποτελούν μόνο μερικές από τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Spiral

Σχόλια