Έως τις 27/11 η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στο διαγωνισμό καινοτομίας "Copernicus Thessaloniki Hackathon".

Έως τις 27 Νοεμβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους στο διαγωνισμό καινοτομίας "Copernicus Thessaloniki Hackathon".

O διαγωνισμός οργανώνεται από τη DRAXIS ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ Α.Ε. μέσω του προγράμματος Copernicus Hackathons και πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα, από τις 29 Νοεμβρίου έως και τη 1 Δεκεμβρίου 2019, στις εγκαταστάσεις του ΟΚ!Thess.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό διαγωνισμό καινοτομίας, ο οποίος καλεί τους συμμετέχοντες να δουλέψουν σε ομάδες προκειμένου να σκεφτούν και να αναπτύξουν εφαρμογές ή υπηρεσίες, οι οποίες αντιμετωπίζουν κάποια κοινωνική, ή/ και περιβαλλοντική πρόκληση. Το θέμα του hackathon είναι “Earth Observation for sustainability”, και βασική προϋπόθεση είναι οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες που θα αναπτυχθούν να χρησιμοποιούν τα δεδομένα ή/και τις υπηρεσίες που παρέχει το Ευρωπαϊκό Σύστημα Γεωσκόπησης Copernicus.

Κατά τη διάρκεια του hackathon οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν επαγγελματίες από διαφορετικά γνωστικά πεδία, οι οποίοι θα αναλάβουν το ρόλο του μέντορα και θα υποστηρίξουν τις ομάδες παρέχοντάς τους χρήσιμες πληροφορίες για την ανάπτυξη της ιδέας τους.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι ομάδες θα παρουσιάσουν ένα demo της εφαρμογής/υπηρεσίας που ανέπτυξαν και οι τρεις πρώτες ομάδες που θα επιλεγούν θα λάβουν τα παρακάτω βραβεία:
  1. 3.000€ η πρώτη ομάδα και μια θέση στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του Copernicus.
  2. 1.500€ η δεύτερη ομάδα και μια θέση στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του OK!Thess.
  3. 700€ η τρίτη ομάδα.
Πέρα από τα χρηματικά βραβεία, θα υπάρχουν "ειδικά" βραβεία, τα οποία θα δοθούν στις ομάδες από φορείς που υποστηρίζουν το hackathon, όπως συμμετοχή σε σεμινάρια, online courses, κτλ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού και το www.draxis.gr/copernicus-thessaloniki-hackathon.

Spiral

Σχόλια