Η σημασία της εταιρικής ιστοσελίδας για την επιτυχία της επιχείρησης.

Οι περισσότεροι καταναλωτές ψάχνουν στο διαδίκτυο για πληροφορίες, που θα τους βοηθήσουν να κάνουν τις πιο συμφέρουσες αγορές. Τουλάχιστον το 90% από αυτούς, θα αναζητήσει σχετικές πληροφορίες για αυτό που ενδιαφέρεται να αγοράσει. Και αυτός είναι ο λόγος που αναδεικνύει τη σημασία της εταιρικής ιστοσελίδας στην επιτυχία της επιχείρησης.

Αν θες η επιχείρησή σου να επιτύχει στις σημερινές συνθήκες της αγοράς, θα πρέπει σίγουρα να έχει μία επαγγελματική ιστοσελίδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η ιστοσελίδα της επιχείρησης είναι η ραχοκοκαλιά όλου του ψηφιακού μάρκετινγκ και όχι μόνο!

Να πώς και γιατί η εταιρική ιστοσελίδα είναι πολύ σημαντική για την επιτυχία της επιχείρησής σου:
  • Όλες οι δράσεις του ψηφιακού μάρκετινγκ (όπως το email μάρκετινγκ, το social media μάρκετινγκ, οι διαφημίσεις στο ίντερνετ, αλλά και κάθε είδους διαφήμιση) παραπέμπουν στην ιστοσελίδα της επιχείρησης. Η ιστοσελίδα θα πρέπει να είναι σε θέση να κρατήσει τον επισκέπτη, που θα έρθει σ' αυτήν και να τον οδηγήσει με έξυπνο τρόπο προς την εξυπηρέτηση του σκοπού της (π.χ. στην επίσκεψη στο κατάστημα, στο τηλέφωνο, ή στην αγορά από το ηλεκτρονικό κατάστημα).
  • Η εταιρική ιστοσελίδα είναι από μόνη της ένα ζωντανό εργαλείο πωλήσεων. Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα θα πρέπει να μπορεί να υποστηρίξει συστηματικά την κλασική διαδικασία δημιουργίας πελατών στο ίντερνετ και να τους οδηγεί με συνέπεια σε αγορές και σε επαναγορές.
  • Στη σημερινή εποχή μια επιχείρηση χωρίς ιστοσελίδα δεν χαίρει αξιοπιστίας. Από ένα απλό καφέ, έως μια τεχνική επιχείρηση, όλες οι επιχειρήσεις χρειάζονται την αξιοπιστία που προσδίδει η εταιρική ιστοσελίδα.
  • Η φύση του διαδικτύου είναι τέτοια που μπορεί να κρατήσει το "μαγαζί" ανοικτό όλο το 24ωρο και μάλιστα ξεπερνώντας τα γεωγραφικά όρια της έδρας του. Για παράδειγμα μία εταιρική ιστοσελίδα παρέχει πληροφορίες ακόμα και στις 12 η ώρα τη νύχτα, όταν η επιχείρηση είναι κλειστή, ενώ ένα ηλεκτρονικό κατάστημα κάνει πωλήσεις 1.000 χλμ. μακριά, χωρίς να πρέπει να έρθει κανείς στο κατάστημα. Χωρίς εταιρική ιστοσελίδα η επιχείρηση αποκτά σημαντικά μειονεκτήματα έναντι του ανταγωνισμού.
Για αυτούς του λόγους κάθε επιχείρηση πρέπει να έχει μία άρτια ιστοσελίδα. Οι παράγοντες που διαμορφώνουν την ικανότητα μιας ιστοσελίδας να εξυπηρετήσει το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε είναι οι εξής:
  • Θα πρέπει να έχει άρτιο περιεχόμενο, ώστε να ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.
  • Θα πρέπει να είναι τεχνικά ικανή να ανταποκριθεί στη χρήση των επισκεπτών (π.χ. να είναι γρήγορη και λειτουργική).
  • Θα πρέπει να οδηγεί με συστηματικό τρόπο στην εξυπηρέτηση του σκοπού της (π.χ. σε αγορά, ή επίσκεψη στο κατάστημα κλπ.).
Αν έχεις λοιπόν τη δική σου εταιρική ιστοσελίδα, αξιολόγησε την ικανότητά της να ανταποκριθεί στο σκοπό της. Καν το μόνος σου με την εμπειρία σου, ρώτα τον κατασκευαστή της, η δες τα αποτελέσματα στις πωλήσεις σου. Το μόνο σίγουρο είναι ποτέ δεν θα μάθεις, αν παίρνεις το 100% από αυτό που μπορεί να σου δώσει, ή μόνο το 10%.

Ο μόνος τρόπος για να μάθεις σε ποιο σημείο απόδοσης βρίσκεται η ιστοσελίδα σου, είναι το Μοντέλο Αξιολόγησης Ιστοτόπου της Spiral, μέσω του οποίου γίνεται η Αξιολόγηση Ιστοσελίδων της Spiral. Η πρώτη αντικειμενική μέθοδος αξιολόγησης ιστοσελίδων στην Ελλάδα, που έχει εφαρμοστεί με απόλυτη επιτυχία σε χιλιάδες ιστοσελίδες του ιδιωτικού ή ακόμα και του δημόσιου τομέα.

Spiral

Σχόλια