Επιχειρηματικές ιδέες: Τώρα τα γυαλάκια κολύμβησης είναι και οθόνες δεδομένων προπόνησης.Μία ακόμη επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα που απευθύνεται σε αθλητές της κολύμβησης είναι το SwimAR, μία οθόνη που ταιριάζει σε όλα τα κολυμβητικά γυαλάκια και που δείχνει σε πραγματικό χρόνο, πληροφορίες για την απόδοση του κολυμβητή, π.χ. χρόνο, απόσταση, χρόνο ανά γύρο κλπ.

Το SwimAR έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει με απόλυτη ευκρίνεια, τα δεδομένα της προπόνησης του κολυμβητή, ακριβώς επάνω στη γραμμή της όρασής του, χωρίς να τον ταλαιπωρεί, κουράζοντας τα μάτια του. Δημιουργήθηκε βάσει της τεχνολογίας της Sony "SmartEyeglass", από ένα Βρετανό τριαθλητή, που συνεργάστηκε με πολλούς κολυμβητές και τριαθλητές για φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα βασικά πλεονεκτήματα του SwimAR είναι τα εξής:
  • Έχει ολοκάθαρη εικόνα και δεν κουράζει τα μάτια.
  • Δεν χρειάζεται να σταματά ο αθλητής, για να βλέπει χρόνους και αποδόσεις.
  • Ταιριάζει σε όλα τα γυαλάκια κολύμβησης.
Και το καλύτερο για το τέλος: το SwimAR κοστίζει μόλις... 1.200£!

Βεβαίως, το επιχειρηματικό σχήμα αναγνωρίζει την αδυναμία που έχει ώστε να μειώσει το κόστος παραγωγής και διάθεσης του προϊόντος, γεγονός που το έχει οδηγήσει στην αναζήτηση στρατηγικών συνεργασιών.


Το τεχνολογικό αυτό επίτευγμα διακρίθηκε ως μία από τις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες στον κόσμο, τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου του 2019.

Spiral

Σχόλια