Επιχειρηματικές ιδέες: Συσκευή τεχνητής νοημοσύνης κάνει τους κολυμβητές... γρηγορότερους!

Μια καναδέζικη εταιρία, η TritonWear, ανέπτυξε μία μικρή, ελαφριά και φυσικά αδιάβροχη συσκευή, η οποία μπορεί να βοηθήσει τους αθλητές της κολύμβησης να βελτιώσουν την απόδοσή τους. Σύμφωνα με την εταιρία, το επίτευγμά της, με το όνομα "Triton 2", διαθέτει μια ηλεκτρονική λειτουργία, η οποία δίνει στους κολυμβητές και τους προπονητές τους τις απαραίτητες πληροφορίες, ώστε οι πρώτοι να κολυμπούν... γρηγορότερα!

Το χαρακτηριστικό πλεονέκτημα της Triton 2 είναι η δυνατότητά της να αναλύει τα δεδομένα που συλλέγει, με αυτά χιλιάδων άλλων αθλητών του ίδιου επιπέδου σε όλον τον κόσμο και να παρέχει τις κατάλληλες πληροφορίες για τη βελτίωση της απόδοσης.Η συσκευή είναι τόσο μικρή, που μπορεί να φορεθεί κάτω από το σκουφάκι, ή να πιαστεί στο λουράκι από τα γυαλάκια. Καθώς ο κολυμβητής προπονείται, η Triton 2 παρακολουθεί την προπόνηση και στέλνει αυτόματες υπενθυμίσεις για το τι πρέπει να βελτιώσει ο κολυμβητής. Παράλληλα, στέλνει και στους προπονητές τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται, ώστε να προλαμβάνουν τους τραυματισμούς των αθλητών τους. Ειδικότερα, η συσκευή παρακολουθεί και ποσοτικοποιεί τις αδυναμίες των αθλητών σε καθημερινή βάση, αναδεικνύοντας τα σημεία υπεροχής ή υστέρησης του αθλητή, σε σχέση με τους μέσους όρους της κατηγορίας του.

Η Triton 2 διατίθεται στην εταιρική ιστοσελίδα www.tritonwear.com στην τιμή των 188$ το χρόνο.


Η επιχειρηματική ιδέα της TritonWear διακρίθηκε την 1η εβδομάδα του Ιουνίου του 2019, ως μία από τις πιο επιτυχημένες και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες στον κόσμο.

Spiral

Σχόλια