Επιχειρηματικές ιδέες: Ελληνική startup εντοπίζει τι βλέπουν οι επισκέπτες μιας ιστοσελίδας.

Μία νέα ελληνική επιχείρηση, η Loceye, παρέχει ένα εργαλείο που εντοπίζει ποια σημεία σε μια ιστοσελίδα (και για πόσο χρόνο) εστιάζουν τα μάτια των επισκεπτών της.

Αρχικά οι επισκέπτες ανεβάζουν το σχέδιο της ιστοσελίδας στην πλατφόρμα της Loceye, με το ψηφιακό περιεχόμενο να αποθηκεύεται στο cloud. Στη συνέχεια η εταιρία μοιράζεται το περιεχόμενο με πραγματικούς ανθρώπους που έχουν στρατολογηθεί για να συγκρίνουν τα δεδομένα με τα εταιρικά πρότυπα. Οι σχετικές αναφορές για τη συμπεριφορά των επισκεπτών της ιστοσελίδας δημιουργούνται σε λιγότερο από μία ημέρα, περιλαμβάνοντας "θερμικούς" χάρτες και γραφικά, ώστε να κατανοούν εύκολα οι πελάτες τα αποτελέσματα και τα σημεία που εστιάζουν τα μάτια των επισκεπτών.

Η πλατφόρμα διευκολύνει τους σχεδιαστές ιστοσελίδων να κατανοήσουν τι δουλεύει και τι όχι σε μία ιστοσελίδα. Χρησιμεύει κυρίως σε επιχειρήσεις Μ.Μ.Ε., σε εταιρίες μάρκετινγκ και γενικά σε όποιον θέλει να μεγιστοποιήσει τη χρήση της ιστοσελίδας του.


Η Loceye ιδρύθηκε από 4 ηλεκτρολόγους μηχανικούς του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Έχει ήδη κερδίσει διάφορα διεθνή βραβεία (Startup Europe Awards, ACT John and Mary Pappajohn Business Plan Awards κ.ά.), ενώ το 2018 η επιχείρηση επενδυτικών κεφαλαίων Velocity Partners επένδυσε 300.000€ στην επιχείρηση.

Η επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα της Loceye διακρίθηκε παγκοσμίως για την καινοτομία της την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου του 2019.

Spiral

Σχόλια