Τι έπαθαν οι ξένοι και εκθειάζουν την Ελληνική Οικονομία;

Τι έπαθαν ξαφνικά οι ξένοι και εκθειάζουν την Ελληνική Οικονομία; Δείτε ενδεικτικά:
  • Το Spiegel λέει ότι οι Γερμανοί πρέπει να διδαχθούν από τους Έλληνες, πριν ζητήσουν την οικονομική τους βοήθεια!
  • Το Bloomberg επισημαίνει ότι η απόδοση του ελληνικού 5ετούς ομολόγου είναι πιο χαμηλά από το αντίστοιχο αμερικανικό.
  • Η Handeslblatt γράφει ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι ότι δεν υπάρχουν τόσες πολλές μετοχές να αγοράσουν.
  • Οι Financial Times υποστηρίζουν ότι η Οικονομία μας έχει εισέλθει σε μια περίοδο ανάπτυξης που την κατατάσσει μεταξύ των κορυφαίων επιδόσεων στην Ευρωζώνη.
Οι απόψεις πολλές, αν και επικρατέστερη η εξής: Μόλις το 20% του ελληνικού χρέους είναι σήμερα διαπραγματεύσιμο στη δευτερογενή αγορά, ενώ το υπόλοιπο όχι (καθώς είναι διακρατικό ή προς τον ESM και το ΔΝΤ). Οτιδήποτε και να συμβεί στις αγορές, το κόστος εξυπηρέτησής του χρέους μας θα παραμείνει σταθερό για τουλάχιστον 40 χρόνια!

Φυσικά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες, που ενδυναμώνουν συνδυαστικά την ισχυροποίηση της Ελληνικής Οικονομίας και τη στροφή στα ελληνικά ομόλογα, όπως είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές που έλαβαν χώρα, ο έλεγχος των κόκκινων δανείων, η δυνατότητα προεξόφλησης του χρέους στο ΔΝΤ κ.ά.


Να λοιπόν ένα από τα "κακά" του μνημονίου, για το οποίο σηκώθηκαν παντιέρες, γέμισαν πλατείες, έπεσαν κυβερνήσεις, έγιναν δημοψηφίσματα, σκίστηκαν ιμάτια κλπ. κλπ.

Spiral

Σχόλια