Επιχειρηματικές ιδέες: Η... "αόρατη" ποδηλατική σέλα!

Όταν το 2013 ένας τριαθλητής από την Καλιφόρνια ανέβαζε στο Kickstarter την υποτιθέμενη πολύ άνετη σέλα που είχε σχεδιάσει, αναζητώντας χρηματοδότηση, πολλοί λίγοι ήταν αυτοί που πίστευαν στο εγχείρημά του. Τώρα όμως η "αόρατη" σέλα του (εμπορικά "Infinity Seat") αποτελεί ένα πολύ δυνατό εμπορικό προϊόν!

Η Infinity Seat είναι μία πραγματικά αναπαυτική σέλα και μάλιστα πιο ελαφριά από τις κλασικές σέλες ποδηλάτων, αφού αποτελείται μόνο από ένα πλαίσιο, ενώ στο κέντρο της είναι... τρύπια!

Η ιδέα που έγινε πράξη, στόχευε από την αρχή σε μία λύση για τα καταπονημένα οστά των ποδηλατών και για τα ενοχλητικά (ή και επικίνδυνα) μουδιάσματα γύρω από τα γεννητικά τους όργανα. Καθώς το βάρος από το κάθισμα του αναβάτη πλέον επιβαρύνει πολύ λιγότερα σημεία του σώματός του, μειώνονται οι τριβές, η θερμοκρασία, η υπεραιμία και πιέσεις, σε σχέση με μία κλασική σέλα.

Σημειώνεται, ότι σε αυτή τη σέλα οι ρυθμίσεις της θέσης του ποδηλάτη είναι ακόμα πιο σημαντικές για την απόδοσή της, από ότι στις κοινές σέλες.

Όπως και να 'χει, η "αόρατη" σέλα ζυγίζει μόλις 245 γραμμάρια και μπορεί να την αποκτήσει κανείς με μόλις... 297 ή και 397$!


Η επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα της Infinity Seat διακρίθηκε παγκοσμίως για την καινοτομία της την 1η εβδομάδα του Απριλίου του 2019.

Spiral

Σχόλια