Η σκιαγράφηση της Ελληνικής Οικονομίας σήμερα 9/4/2019.

Πώς σκιαγραφείται η Ελληνική Οικονομία σήμερα 9/4/2019 από τους κυριότερους τίτλους οικονομικών ειδήσεων; Ιδού η εικόνα:
  • "Στο χαμηλότερο επίπεδο 14 ετών οι αποδόσεις των ελληνικών 10ετών ομολόγων". Για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2006, εχθές στις 12.15 (ώρα Ελλάδας), το επιτόκιο των 10 ετών ομολόγων μειώθηκε στο 3,477%.
  • "Ελληνική Στατιστική Αρχή: Τελευταία της Ευρώπης η Ελλάδα στις επενδύσεις". Ο οικονομικός δείκτης που αποτυπώνει τη συνολική πορεία των επενδύσεων– υποχώρησε το 2018 στο επίπεδο που ήταν το… 1996!
  • "ΤτΕ: Τελευταία η Ελλάδα στην ΕΕ στην ψηφιοποίηση της Οικονομίας". Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, ο ρυθμός ψηφιοποίησης για την Ελλάδα, όπως μετριέται από τον Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, παρέμεινε αργός μεταξύ 2015 και 2018 σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
  • "ΠΣΕ: Αύξηση 9,3% των εξαγωγών τον Φεβρουάριο". Σε θετικό έδαφος και σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης κινήθηκαν οι ελληνικές εξαγωγές τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων.
  • "Υπουργείο Οικονομίας: Ποσό 150 εκατ. ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις". Το ποσό θα διατεθεί το προσεχές διάστημα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται σε λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές της χώρας, στους τομείς της βιομηχανίας των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας, της εφοδιαστικής αλυσίδας και του ηλεκτρονικού εμπορίου.
  • "ΕΥ: Οι ψηφιακές δεξιότητες, οι πιο δυσεύρετες στην αγορά εργασίας". Σύμφωνα με την Ernst & Young Ελλάδος κυβερνοασφάλεια, data analytics, ψηφιακή τεχνολογία, ρομποτική αυτοματοποίηση διαδικασιών είναι μερικές από τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αναζητούν οι επιχειρήσεις στην αγορά εργασίας σήμερα.

  • "ΤτΕ: Σημαντική αύξηση των καταθέσεων το 2018". Σύμφωνα με την Τράπεζα, οι καταθέσεις το 2018 αυξήθηκαν κατά 14,9 δις ευρώ.
Spiral

Σχόλια