"Επιχειρηματική Χρηματοδότηση": Ενίσχυση επιχειρήσεων με... 1/10!

Για πολλοστή φορά οι επιχειρήσεις βλέπουν καλοπροαίρετα τις χρηματοδοτικές δράσεις και δυνατότητες που παρέχονται από την κυβέρνηση, αλλά για άλλη μια φορά... ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται!

Με αφορμή τη Δράση του ΕΤΕΑΝ "Επιχειρηματική Χρηματοδότηση" (ΤΕΠΙΧ ΙΙ) συνολικού κεφαλαίου χορηγήσεων 915 εκατ. ευρώ, οι επιχειρήσεις έστρεψαν το ενδιαφέρον τους για να λάβουν δάνεια επιδοτούμενου επιτοκίου, αλλά το αποτέλεσμα και πάλι είναι φτωχό: μόνο 1 στις 10 αιτήσεις γίνονται δεκτές, καθώς όλες οι άλλες απορρίπτονται από τις συνεργαζόμενες Τράπεζες (σύμφωνα πάντα με σχετικές δημοσιογραφικές πληροφορίες).

Το πρόβλημα είναι οι εγγυήσεις που ζητούν οι Τράπεζες, στις οποίες είναι αδύνατο να ανταποκριθούν οι περισσότερες επιχειρήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στις συνεργαζόμενες Τράπεζες: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ALPHA BANK, EUROBANK, ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΧΑΝΙΩΝ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΡΑΜΑΣ.

Επισημαίνεται ότι η Δράση παρέχει σε επιχειρηματικά δάνεια ευνοϊκό επιτόκιο.

Τα προσφερόμενα δάνεια είναι δύο κατηγοριών:
1) Δάνεια επιχειρηματικής ανάπτυξης ειδικού σκοπού (κεφάλαια κίνησης):
  • Ύψος δανείου από €10.000 έως €500.000.
  • Διάρκεια αποπληρωμής έως 60 μήνες, με δυνατότητα περιόδου χάριτος έως 6 μήνες.
2) Δάνεια επενδυτικού σκοπού:
  • Ύψος δανείου από € 25.000 έως € 1.500.000.
  • Διάρκεια αποπληρωμής από 5 έως 10 έτη, με δυνατότητα περιόδου χάριτος έως 2 έτη.
Η υποβολή αιτημάτων δανειοδότησης από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις γίνεται στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr) και ακολούθως υποχρεούνται να υποβάλλουν το φυσικό φάκελο σε υποκατάστημα μίας εκ των συνεργαζόμενων Τραπεζών.

Spiral

Σχόλια