10 βασικοί κανόνες για να φτιάξεις το λογότυπό σου.Το λογότυπο είναι η εικόνα κάθε μάρκας, είναι η πρώτη εντύπωση και γι' αυτό ο σχεδιασμός του είναι πολύ βασικός. Αν το σχεδιάσεις καλά, θα αποτελέσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την επιχείρησή σου. Δες 10 βασικούς κανόνες για το σχεδιασμό του:
  1. Ξεκίνα σκιτσάροντας. Δημιούργησε τη βάση σου, ένα σκίτσο: 10 ή 30 προσχέδια από τα οποία μπορείς να διαλέξεις αυτό, επάνω στο οποίο μπορείς να δουλέψεις και να του δώσεις την τελειωτική του μορφή.
  2. Δημιούργησε ισορροπία. Ένα λογότυπο πρέπει να είναι ισορροπημένο, δηλαδή τα γραφικά του, τα χρώματά του και το μέγεθός του, πρέπει να είναι ισορροπημένα καί στις δύο πλευρές του.
  3. Το μέγεθος μετράει. Ένα λογότυπο θα πρέπει να φαίνεται καλά σε οποιοδήποτε μέγεθος. Αν χάνει την ευκρίνειά του όταν μεγαλώνει για να μπει σε μια αφίσα, ή όταν μικραίνει για να μπει σε ένα επιστολόχαρτο, τότε δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
  4. Χρησιμοποίησε κοντινά χρώματα. Διάλεξε χρώματα που βρίσκονται κοντά στη παλέτα χρωμάτων και μην επιλέγεις χρώματα έντονα, που δημιουργούν μεγάλες αντιθέσεις.
  5. Φτιάξε ένα σχέδιο που να ταιριάζει στην επιχείρησή σου. Όταν σχεδιάζεις ένα λογότυπο θα πρέπει να λαμβάνεις υπόψη, ότι πρέπει να μεταφέρει και την πληροφορία που εσύ θέλεις στο κοινό.
  6. Η γραμματοσειρά μετράει. Απέφυγε τις πολύ συνηθισμένες γραμματοσειρές, διάλεξε μία που να ταιριάζει με το στυλ της επιχείρησής σου. Προτίμησε μόνο μία γραμματοσειρά, που να είναι διακριτή επαρκώς και να σε κάνει να ξεχωρίζεις.
  7. Στόχος η αναγνώριση. Το λογότυπό σου πρέπει να είναι αναγνωρίσιμο. Αυτός είναι ο πρωταρχικός σκοπός. Κάνε κάτι πρωτότυπο, που να μπορεί να μείνει στη μνήμη.
  8. Τόλμησε τη διαφορετικότητα. Δοκίμασε διάφορες εναλλακτικές. Παίξε με τα χρώματα. Άσε τη φαντασία σου αχαλίνωτη και βρες κάτι που θα σε κάνει νιώσεις καλά.
  9. Κάν' το απλό. Όσο πιο απλό είναι ένα λογότυπο, τόσο πιο αναγνωρίσιμο είναι.
  10. Μην αντιγράφεις άλλα λογότυπα. Δεν είναι σωστό από κάθε πλευρά. Χρησιμοποίησέ τα όμως για να εμπνευστείς. Αυτό δεν είναι κακό!
Κι αν δεν το έχεις; Μπορείς πάντα να απευθυνθείς στους ειδικούς. Γνωρίζοντας όμως μερικούς βασικούς κανόνες για να αξιολογήσεις καλύτερα τη δουλειά τους.

Spiral

Σχόλια