Επιχειρηματικές ιδέες: Ένας κήπος... σε κύλινδρο!

Όταν ζεις στην πόλη η δυνατότητα να έχεις το δικό σου κήπο με τα δικά σου λαχανικά είναι αυστηρά περιορισμένη. Όχι όμως και ανύπαρκτη! Στo blog μας έχουμε αναδείξει διάφορες σχετικές καινοτομίες, όπως η γλάστρα - σπείρα ή η αστική φάρμα. Τώρα σας παρουσιάζουμε μία ακόμα "έξυπνη" κατασκευή την OGarden Smart, μία κυκλική κατασκευή που χωρά έως και 90 φυτά!

Τα φυτά καλλιεργούνται και μεγαλώνουν μέσα σε ένα κύλινδρο διαστάσεων 134 Χ 73 Χ 38 cm, με την υποστήριξη ενσωματωμένου φωτισμού LED και ενός συστήματος αυτόματου ποτίσματος. Σημειώνεται ότι όλη η ενεργειακή κατανάλωση του OGarden Smart ανέρχεται μόλις στα 120 watt!

Η παραγωγός εταιρία προμηθεύει τους πελάτες της με τους απαραίτητους σπόρους, μέσα σε μικρά φυτώρια, ώστε να δημιουργήσουν τα φυτάρια που θα μεταφυτεύσουν στη συνέχεια μέσα στην κυλινδρική κατασκευή. Εκεί τα φυτά μεγαλώνουν μέχρι τη συγκομιδή τους, 30-40 ημέρες αργότερα. Τα φυτά που μπορούν να φυτευθούν είναι μικρά κηπευτικά, όπως: ντοματίνια, πιπεράκια, μαϊντανός, άνηθος, φράουλες, ραδίκια κλπ.

Το OGarden Smart διατίθεται στην τιμή των 750$ στο Kickstarter, περιλαμβάνοντας εκτός από τη συσκευή, τους απαραίτητους σπόρους με το φυτευτικό υπόβαθρό τους και μερικά έτοιμα φυτά για να φυτευθούν άμεσα.

Η επιχειρηματική ιδέα του OGarden Smart διακρίθηκε παγκοσμίως για την καινοτομία της την 1η εβδομάδα του Μαρτίου του 2019.

Spiral

Σχόλια