Η σκιαγράφηση της Ελληνικής Οικονομίας σήμερα 6/3.

Πώς σκιαγραφείται η Ελληνική Οικονομία σήμερα από τους κυριότερους τίτλους οικονομικών ειδήσεων; Ιδού η εικόνα:
  • "ΙΟΒΕ: Ανάκαμψη στο οικονομικό κλίμα το Φεβρουάριο". Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος κινήθηκε ανοδικά το Φεβρουάριο, στις 101,3 από 99,6 μονάδες τον Ιανουάριο, χαμηλότερα όμως έναντι του περυσινού Φεβρουαρίου.
  • "Ευρωπαϊκή Επιτροπή: 14 προκλήσεις πολιτικής". 14 πολιτικές κατευθύνσεις προτείνει η Ε.Ε. σε σχετική έκθεσή της, αφού διαπιστώνει επενδυτικό κενό 15% (αναλογία ΑΕΠ / Επενδύσεις) και σημαντική μείωση στην παραγωγικότητα της εργασίας (64% του μέσου ευρωπαϊκού όρου).
  • "Financial Times: Επιτυχημένη η έκδοση του 10ετούς". Η Ελλάδα πούλησε το 1ο της ομόλογο (2,5 δις) μετά από 9 χρόνια, με επιτόκιο 3,9% (το χαμηλότερο από το 2006) και με υπερκάλυψη των προσφορών κατά 4 φορές.
  • "ΓΣΕΒΕΕ: Για 19 ημέρες επαρκεί το εισόδημα των νοικοκυριών". 3 στα 10 νοικοκυριά της χώρας διαβιούν με ετήσιο εισόδημα λιγότερο από 10.000€, ενώ για 1 στα 2 το μηνιαίο εισόδημα δεν επαρκεί για όλο το μήνα.

  • "Moody's: Αναβάθμιση των Ελληνικών Τραπεζών". O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης αναβάθμισε το αξιόχρεο των μακροπρόθεσμων καταθέσεων της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank, και της Eurobank σε Caa1 από Caa2, ενώ επιβεβαίωσε αυτό της Τράπεζας Πειραιώς και της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας στο Caa2 και της Attica Bank στο Caa3.
Spiral

Σχόλια