Η σκιαγράφηση της Ελληνικής Οικονομίας σήμερα 26/3.

Πώς σκιαγραφείται η Ελληνική Οικονομία σήμερα από τους κυριότερους τίτλους οικονομικών ειδήσεων; Ιδού η εικόνα:
  • "Σημαντική πτώση στην ίδρυση επιχειρήσεων". Σύμφωνα με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο, από τις αρχές του έτους έως τις 23 Μαρτίου, οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 12,16%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα έναν χρόνο πριν.
  • "Μεγάλη αύξηση στις τιμές των ακινήτων". Κατά 7,3% (μέσος όρος) αυξάνονται οι τιμές στα ακίνητα σε ετήσια βάση τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με έρευνα της RE/MAX Ελλάς.
  • "Αρχίζει η δράση "Επιχειρηματική Χρηματοδότηση" ύψους 915 εκατ. €". Αναμένεται εντός των ημερών η ενεργοποίηση δράσης του ΕΤΕΑΝ για τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων με επιδοτούμενο επιτόκιο.
  • "Έλλειμμα 1,2 δισ. € στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Ιανουάριο". Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών κατέγραψε έλλειμμα 487 εκατ. €, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2018.
  • "Μικρή μείωση των εγγεγραμμένων ανέργων τον Φεβρουάριο - Αύξηση σε ετήσια βάση". Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, οι άνεργοι ανήλθαν στους 949.385, έναντι 957.532 τον Ιανουάριο, ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2018 ήταν 898.682. Σε σχέση με τον Ιανουάριο καταγράφεται μείωση 0,85% ενώ σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2018 αύξηση 5,64%.

  • "Ελληνική Οικονομία: αισιοδοξία, αλλά...". Την αισιοδοξία τους για την Ελληνική Οικονομία -με την υπογράμμιση όμως, ότι πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας, καθώς και να ενταχθεί μία φιλοσοφία καινοτομίας στις ελληνικές επιχειρήσεις- εξέφρασαν οι εισηγητές της ημερίδας "Εντάσσοντας την Ελλάδα στο πλαίσιο των πολιτικών του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου: προτεραιότητες για αειφόρο ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα», που συνδιοργάνωσαν πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα, το ΙΟΒΕ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Spiral

Σχόλια