Η σκιαγράφηση της Ελληνικής Οικονομίας σήμερα 28/2.

Πώς σκιαγραφείται η Ελληνική Οικονομία σήμερα από τους κυριότερους τίτλους οικονομικών ειδήσεων; Ιδού η εικόνα:
  • "Τράπεζα της Ελλάδος: Μειώθηκαν οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα τον Ιανουάριο". Μείωση κατά 1.547 εκατ. ευρώ παρουσίασαν τον Ιανουάριο οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, διαμορφώνοντας τον ετήσιο ρυθμό μεταβολής τους στο 6,2%, από 6,3% τον προηγούμενο μήνα.
  • "Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει υπερβολικές ανισορροπίες". Σε σχετική έκθεσή της επισημαίνονται: το υψηλό δημόσιο χρέος της χώρας μας, η αρνητική εξωτερική επενδυτική της θέση, το υψηλό ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων, το έλλειμμα στο εξωτερικό ισοζύγιο, η υψηλή ανεργία και η χαμηλή ανάπτυξη.
  • "Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα". Βελτίωση του δείκτη στις 101,3 μονάδες το Φεβρουάριο, από 99,6 μονάδες τον Ιανουάριο, ανέδειξε σχετική έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής".
  • "ΟΟΣΑ: Ελάχιστες οι ευκαιρίες στην ψηφιακή Ελλάδα". Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελλάδας την ωφελεί λιγότερο σε σχέση με άλλες χώρες του ΟΟΣΑ, όμως της δημιουργεί και σχετικά λιγότερους κινδύνους.

  • "Eurostat: Στο 67% του μέσου όρου της Ε.Ε. το κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Ελλάδας". Το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα το 2017, σημειώθηκε στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (46%) και το υψηλότερο στην Αττική (91%, το μόνο πάνω από 75%).
Spiral

Σχόλια