Επιχειρηματικές ιδέες: Τώρα τα εσώρουχα δεν χρειάζεται να... πλυθούν!

Η τεχνολογία των υφασμάτων εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και τώρα μια εταιρία από τη Δανία, η Organic Basics, κατασκευάζει εσώρουχα από ένα ύφασμα που δεν χρειάζεται να πλυθεί για μέρες, ή ακόμα και για εβδομάδες!

Στα εσώρουχα αυτά, έχει εφαρμοστεί ένα προϊόν -το Polygiene- που περιέχει χλωριούχο άργυρο, ο οποίος έχει την ιδιότητα να σκοτώνει τα βακτήρια, που προκαλούν δυσοσμία. Άλλωστε, είναι γνωστές οι ιδιότητες του αργύρου από τα αρχαία χρόνια, ως αντιμικροβιακό και ως προληπτικό υλικό κατά της δυσοσμίας. Ο άργυρος μπορεί να σκοτώσει βακτήρια σε ποσοστό έως και 99%.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι το συχνό πλύσιμο των ρούχων επιβαρύνει το περιβάλλον, με απορρυπαντικά και ίνες, καθώς και με κατασπατάληση του νερού. Ωστόσο, ενώ το ύφασμα μετά από πολυήμερη χρήση, μπορεί να μην έχει μυρωδιές ή μικρόβια, ωστόσο μπορεί και συσσωρεύει ιδρώτα και νεκρά κύτταρα, γεγονός που το κάνει να μην μοσχοβολά κιόλας! Για αυτό και προτείνεται η πλύση του, ακόμα και σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα. Κυρίως, τα εσώρουχα αυτά είναι χρήσιμα όταν το συχνό πλύσιμο είναι μια δύσκολη υπόθεση, όπως σε εκδρομές και κατασκηνώσεις.


Η καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα της Organic Basics διακρίθηκε παγκοσμίως για την καινοτομία της τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου του 2019.

Spiral

Σχόλια