2019: Στον αστερισμό των... επιδοτήσεων!Οι κάλπες πλησιάζουν και οι επιχειρηματικές ενισχύσεις είναι στα καλύτερά τους! Όλοι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς επιταχύνουν τις διαδικασίες για ανάρτηση όλων των επικείμενων προκηρύξεων, προκειμένου να ολοκληρώσουν το έργο τους, πριν τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, που μπορεί να γίνουν και πάρα πολύ σύντομα!

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη προκηρυχθεί 2 δημοφιλή προγράμματα από το ΕΣΠΑ (η "Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο - Εστίαση - Εκπαίδευση" και η "Eργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών & Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων"), ενώ αναμένονται τουλάχιστον 2 ακόμα προγράμματα από το ΕΣΠΑ, 8 προγράμματα από τον ΟΑΕΔ, καθώς και το νομοσχέδιο για τις λεγόμενες μικροχρηματοδοτήσεις.

Τα προγράμματα που αναμένονται από το ΕΣΠΑ είναι: 1) Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος "Ερευνώ - Δημιουργώ - Καινοτομώ" (που αφορά στην ενίσχυση της έρευνας σε συμπράξεις επιχειρήσεων και ερευνητικών οργανισμών) και 2) Το "Επιβραβεύω - Ενισχύω τις επιχειρήσεις" (που αφορά στην ενίσχυση επιχειρήσεων που αύξησαν ή διατήρησαν το προσωπικό τους).


Αναφορικά με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, αυτά αφορούν κατά κόρον στην ενίσχυση της απασχόλησης, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζεται για το πρόγραµµα δεύτερης επιχειρηµατικής ευκαιρίας, που αφορά στην ενίσχυση πρώην αυτοαπασχολούμενων, που έκλεισαν την επιχείρησή τους κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, ώστε να ιδρύσουν νέα επιχείρηση.

Τέλος, το νομοσχέδιο για τις μικροχρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων έχει τεθεί ήδη σε διαβούλευση και αναμένεται να δίνει την ευκαιρία σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις να δανειστούν ποσά έως και 25.000€, χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Spiral

Σχόλια