Οι εκπληκτικοί αριθμοί των social media!

H χρήση των social media αυξάνει ολοένα και αποτελεί πλέον μία καθημερινή ενασχόληση για πάρα πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Πώς κατανέμεται όμως η χρήση τους σε παγκόσμια κλίμακα και πώς στην Ελλάδα; Τα νούμερα που ακολουθούν είναι πραγματικά εντυπωσιακά!

Παγκοσμίως: 1 στους 3 έχει Facebook!

Το Facebook είναι το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο με 2,3 δισεκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, επί συνόλου πληθυσμού 6,8 δισεκατομμυρίων! Δηλαδή 1 στους 3 ανθρώπους στον κόσμο, ασχέτως ηλικίας, έχει Facebook!

Ακολουθούν το YouTube με 1,9 δις και το WhatsApp με 1,5 δις.Σε μηνιαία βάση παγκοσμίως το Facebook έχει το 69,3% των θεάσεων, το Pinterest το 13,1%, το Twitter το 7,1% , το YouTube 6,1%, το Instagram 1,9% και το Tumblr 1,1%.


Στην Ελλάδα: 1 στους 2 έχει Facebook!

Στην Ελλάδα το Facebook έχει περισσότερους από 5 εκατομμύρια χρήστες, έναντι 11,1 εκατομμυρίων κατοίκων! Οι συσχετισμοί είναι και πάλι εκπληκτικοί: 1 στους 2 Έλληνες, ασχέτως ηλικίας, έχει Facebook!

Σε μηνιαία βάση στην Ελλάδα το Facebook έχει το 88,1% των θεάσεων, το Pinterest το 5,5%, το Instagram το 1,6%, το YouTube 1,6%, το Twitter 1,5% και το Tumblr 0,5%.


Στο πλαίσιο αυτό, η σημασία του social media marketing αναδεικνύεται όλο και περισσότερο, ως ένας σημαντικός παράγοντας αποδοτικότητας του ίντερνετ μάρκετινγκ και ως εκ τούτου, της αποδοτικότητας των επιχειρήσεων.

Spiral

Σχόλια