Τα 5 αποδοτικότερα μέσα για ίντερνετ μάρκετινγκ.

Ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσεις τις διαδικτυακές σου πωλήσεις είναι το ίντερνετ μάρκετινγκ. Εάν θέλεις περισσότερους πελάτες, πρέπει να γνωστοποιήσεις το όνομά σου στο ευρύ κοινό, καθώς και τους λόγους που πρέπει να επισκεφθούν την ηλεκτρονική σου διεύθυνση, έτσι ώστε να μπουν στο ηλεκτρονικό σου κατάστημα και να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.

Ποιο όμως είναι το κατάλληλο μέσο που πρέπει να εστιάσει κανείς, ώστε να πάρει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στο κατάστημά του και έτσι να του δοθεί η δυνατότητα να πραγματοποιήσει περισσότερες πωλήσεις;

Σύμφωνα με την έρευνά μας τα 8 αποδοτικότερα μέσα για ίντερνετ μάρκετινγκ είναι, με σειρά προτεραιότητας, τα κάτωθι:
  1. Οργανικά αποτελέσματα στις μηχανών αναζήτησης. Επενδύοντας κανείς στη βελτιστοποίηση αποτελεσμάτων στις αναζητήσεις των μηχανών, όπως της Google ή του Bing, δημιουργεί τις καλύτερες συνθήκες για αύξηση των επισκέψεων. Οι άνθρωποι ψάχνουν στις μηχανές αναζήτησης αυτό που θέλουν και εμπιστεύονται περισσότερο από όλα, οργανικά αποτελέσματα (αυτά δηλαδή που δεν καθορίζονται από τις διαφημίσεις). Επένδυσε λοιπόν στη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης (SEO).
  2. E-mail. Τα e-mail, παρ όλη την κάμψη τους σχετικά με την αποδοτικότητά τους ως μέσο (βλ. spam κλπ.), εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά, καθώς μπορεί να είναι και προσωποποιημένα. Πραγματοποίησε λοιπόν, καμπάνιες προβολής με e-mail, καμπάνιες σε εγγεγραμμένους επισκέπτες του ηλεκτρονικού σου καταστήματος που δεν αγόρασαν, καμπάνιες σε εγγεγραμμένους επισκέπτες που αγόρασαν κ.ά. Απαραίτητη προϋπόθεση: η συγκέντρωση e-mail!
  3. Διαφημίσεις στις μηχανές αναζήτησης. Οι διαφημίσεις στις μηχανές αναζήτησης έχουν το χαρακτηριστικό, ότι όχι μόνο προσθέτουν το κατάστημά σου δίπλα στα οργανικά αποτελέσματα, αλλά του προσδίδουν και κύρος. Βρες τις κατάλληλες λέξεις, στην αναζήτηση των οποίων επιθυμείς να εμφανίζεται το ηλεκτρονικό σου κατάστημα και ξεκίνα!
  4. Μάρκετινγκ περιεχομένου. Από το μάρκετινγκ περιεχομένου μπορείς να έχεις αρκετά προετοιμασμένους ή και εκπαιδευμένους επισκέπτες, που κατά συνέπεια είναι πιο εύκολο να γίνουν πελάτες σου. Μάρκετινγκ περιεχομένου μπορείς να κάνεις μέσα από το blog σου, από video, από καταλόγους, δημοσιεύσεις κ.ά. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεις εμμέσως και τα οργανικά σου αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης και τροφοδοτείς με περιεχόμενο τα social media. Ετοίμασε λοιπόν ποιοτικό και χρήσιμο υλικό.
  5. Social media. Η αποτελεσματικότητα της κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι στα καλύτερά της τα τελευταία χρόνια, όμως δεν είναι και ασήμαντη! Δίκτυα όπως το Facebook, το Instagram, το You Tube και το Twitter, θεωρούνται προαπαιτούμενα. Διαφημίζουν δωρεάν -ή και επί πληρωμή-την επιχείρησή σου και συμβάλλουν εμμέσως στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.


Βεβαίως υπάρχουν και άλλα μέσα για να αυξήσεις την επισκεψιμότητα στο ηλεκτρονικό σου κατάστημα, όπως απευθείας επισκέψεις, σύνδεσμοι σε φιλικές ή συνεργαζόμενες ιστοσελίδες, εφαρμογές, διαφημίσεις σε άλλες ιστοσελίδες, κλπ.

Σε κάθε περίπτωση, το ίντερνετ μάρκετινγκ ξεκινά από την ιστοσελίδα της επιχείρησης. Χρειάζεται στρατηγική, στόχους και μετρήσεις, αλλά προσοχή: όλες σου οι προσπάθειες μπορεί να πέσουν στο κενό, σπαταλώντας άδικα τους κόπους σου και τα χρήματά σου, εάν η ιστοσελίδα σου δεν πληροί στοιχειώδεις προϋποθέσεις.

Spiral

Σχόλια