Οι 10 καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες για το 2019.Σκέφτεσαι να επιχειρήσεις το έτος που έρχεται, αλλά δεν είσαι σίγουρος για την επιχειρηματική σου ιδέα; Η Spiral έκανε την έρευνά της διεθνώς και επέλεξε τις 10 καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες που ταιριάζουν στην ελληνική πραγματικότητα.

1. Διαχείριση μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media).
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των πολιτών (βλ. και σχετική μας δημοσίευση), αποτελώντας πλέον, προαπαιτούμενο εργαλείο για το μάρκετινγκ των επιχειρήσεων. Αλλά οι επιχειρήσεις δεν έχουν το χρόνο να μάθουν και να ασχοληθούν με αυτά, αν και αντιλαμβάνονται το πόσο απαραίτητα είναι στην αύξηση των πωλήσεών τους. Γι’ αυτό και είναι διαθέσιμες να πληρώσουν ένα ποσοστό από τα χρήματα που δαπανούν για μάρκετινγκ, εφόσον υπάρχει μία σοβαρή και αποδοτική πρόταση. Γίνε αυτός που θα την κάνει, μαθαίνοντας καλά το αντικείμενο (σε περισσότερα από ένα social media), σε όλες του τις διαστάσεις (συμπεριλαμβανομένων και των διαφημίσεων επί πληρωμή), την εξαγωγή σχετικών μετρήσεων και συμπερασμάτων (google analytics) και της συνδυαστικής τους απόδοσης με το συνολικό μάρκετινγκ των επιχειρήσεων.
2. Εμπόριο ιστοσελίδων.

Αγοράζοντας και πουλώντας ιστοσελίδες σε μεγαλύτερες πλατφόρμες μπορείς να κερδίσεις πολλά και γρήγορα χρήματα. Είναι ένα αναδυόμενο επάγγελμα που αποτελεί φυσική συνέπεια του ραγδαία αυξανόμενου αριθμού των ιστοσελίδων και φυσικά των ηλεκτρονικών καταστημάτων. Βεβαίως και απαιτείται σοβαρή έρευνα και ένα αρχικό κεφάλαιο επένδυσης. Ωστόσο, είναι απλό και γρήγορο.

Ήδη στο εξωτερικό είναι πολύ διαδεδομένο (βλ. www.fippa.com, www.trademysite.com κ.ά.). Στις πλατφόρμες αυτές μπορείς να πουλήσεις ή να αγοράσεις ιστοσελίδες, καθώς και ονόματα (domain names). Φαντάσου το στην ελληνική πραγματικότητα…

3. Μαθήματα online.

Είναι εκπληκτικά αποδοτική η δημιουργία και διάθεση online μαθημάτων επαγγελματικής κατάρτισης, βοηθητικής εκπαίδευσης, ξενόγλωσσης μάθησης κ.ά. Ο κόσμος θέλει πάντοτε να μαθαίνει και να βελτιώνει τις ικανότητές του και το ίντερνετ είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο, που μπορεί να συμβάλλει αποδοτικά.

4. Σύμβουλος μέσω διαδικτύου.

Το να γίνεις σύμβουλος μέσω διαδικτύου μπορεί να είναι μία πολύ αποδοτική πράξη. Αν είσαι λοιπόν ειδικός σε κάτι (π.χ. στις επιχειρήσεις, στην ψυχολογία, στη γυμναστική, στους υπολογιστές, στην υγεία κλπ.), καλά θα κάνεις να εξετάσεις τη δυνατότητά σου να το κάνεις μέσα από το ίντερνετ. Τη σήμερον ημέρα άπειροι άνθρωποι πληρώνουν για τέτοιου είδους υπηρεσίες, στη φυσική τους μορφή. Η παροχή υπηρεσιών μάθησης, άσκησης και καθοδήγησης μέσω διαδικτύου είναι ένα από τα πιο ανερχόμενα αντικείμενα online εργασιών στον κόσμο. Γιατί όχι και στην Ελλάδα;

5. Αποθήκευση ατομικών ειδών.

Στη σύγχρονη εποχή οι άνθρωποι τείνουν να αποκτούν ολοένα και περισσότερα πράγματα. Όμως καθώς η ζωή συνεχίζεται, οι συνθήκες αλλάζουν και άλλοι μετακομίζουν σε μικρότερες κατοικίες, άλλοι συγκατοικούν, άλλοι μεταναστεύουν και άλλοι… δεν χωρούν στο ίδιο τους το σπίτι! Σε κάθε περίπτωση, ένας μεγάλος όγκος πραγμάτων είναι αδύνατο να διατηρείται μέσα στο σπίτι ή να μεταφέρεται σε κάθε μετεγκατάσταση, ενώ παράλληλα είναι και αντικείμενα αξίας (υλικής ή και συναισθηματικής) και δεν είναι για να χαρίζονται ή για να πετιούνται (έπιπλα, βιβλία, ρούχα, συσκευές κ.ά.). Το ερώτημα που τίθεται πολύ συχνά είναι «αν μπορούν και σε τι κόστος, να αποθηκευτούν αυτά τα πράγματα».

Στις δυτικές χώρες η αποθήκευση ατομικών ειδών είναι μία από τις πιο ανερχόμενες υπηρεσίες. Οι Έλληνες αντιμετωπίζουν επίσης συχνά αυτό το πρόβλημα. Μήπως ήρθε η ώρα να έχουν και τη λύση;

6. Καταστήματα με είδη κάνναβης.

Η κάνναβη δεν αποτελεί πλέον ταμπού. Τόσο στο εξωτερικό, όσο και στην Ελλάδα, γίνεται ολοένα και πιο αποδεκτή από τα κοινωνικά ήθη, αφού η χρήση της δεν περιορίζεται στο κάπνισμα! Αντιθέτως, έχει πολλές άλλες χρήσεις, που έχουν γίνει προσφάτως νόμιμες στην Ελλάδα, με εφαρμογές στην αισθητική, στην ιατρική, στα τρόφιμα και στα ποτά, στα αξεσουάρ, στη διαφήμιση, στην ψυχαγωγία κ.ά.

Στη χώρα μας τα καταστήματα με προϊόντα κάνναβης διαδίδονται ραγδαία (και με franchising), είτε ως απλά εμπορικά και e-shops, είτε ως καφέ-bars.

7. Εκτυπώσεις τριών διαστάσεων (3D).

Στη Spiral αναδεικνύουμε την επιχειρηματική διάσταση των 3D εκτυπωτών από το 2013, με επιχειρηματικές ιδέες, όπως το «fast food της ψηφιακής εποχής» ή ο «τρισδιάστατος εκτυπωτής, που στέλνει αντικείμενα με φαξ». Ακόμα περισσότερο, αναδείξαμε την ψηφιακή εκτύπωση ως μία από τις πιο επαναστατικές τεχνολογίες για το 2018.

Σήμερα, η τρισδιάστατη εκτύπωση δεν είναι απλά ένα επαγγελματικό αντικείμενο, δεν είναι μια εφαρμογή υψηλής τεχνολογίας. Σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο ανερχόμενα χόμπι για ερασιτέχνες! Παρουσιάζοντας μία ραγδαία ανάπτυξη σε ένα ευρύ πεδίο χρήσεων, μπαίνει γρήγορα – γρήγορα στα σπίτια, όπως και η δισδιάστατη εκτύπωση πριν από 15 περίπου χρόνια. Δες την ευκαιρία και βάλε τον εαυτό σου μέσα σ’ αυτήν, σε όποιο σημείο θέλεις: εμπορευόμενος εκτυπωτές ή αναλώσιμα, εκτυπώνοντας προϊόντα, παρέχοντας προσωποποιημένα προϊόντα ή διαφημιστικά, δημιουργώντας πρωτότυπα και μακέτες, υποστηρίζοντας επαγγελματίες κ.ά.

8. Υπηρεσίες φροντίδας ηλικιωμένων.


Η τρίτη ηλικία είναι η ανερχόμενη «δύναμη» στην αγορά! Το γράψαμε και πρόσφατα άλλωστε… Ο πληθυσμός παγκόσμια, αλλά ακόμα περισσότερο και στην Ελλάδα, γερνά με ταχείς ρυθμούς. Δυσάρεστο αντικειμενικά, αλλά εκμεταλλεύσιμο επιχειρηματικά! Οι ηλικιωμένοι χρήζουν βοήθειας (ατομικής φροντίδας, παρέας, νοικοκυριού, εξωτερικών εργασιών, υπηρεσίες υγείας, φροντίδα για τα κατοικίδιά τους κ.ά.). Το κράτος ολοένα και περιορίζει τις παροχές του, τα οικογενειακά ήθη αλλάζουν, οι συγγενείς απομακρύνονται και ανοίγει πεδίο… επαγγελματικής συνεισφοράς!

9. Φιλοξενία κατοικίδιων ζώων.
Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αποκτούν ένα ή και περισσότερα κατοικίδια ανοίγοντας ένα μεγάλο κεφάλαιο στην επιχειρηματική δραστηριότητα: pet shops, κτηνίατροι, κομμωτές ζώων κ.ά. Ξενοδοχεία κατοικίδιων ζώων;

Όταν οι ιδιοκτήτες πρέπει να λείψουν, υπάρχει πρόβλημα. Τα ξενοδοχεία είναι λίγα, με χαμηλά επίπεδα ποιότητας, έναντι αυξανόμενων ιδιοκτητών, με υψηλές απαιτήσεις ποιότητας. Ένα κενό δημιουργήθηκε στην αγορά και… είσαι εσύ που θα έρθεις να το καλύψεις! Ή μήπως κάποιος άλλος;

10. Δημιουργός εφαρμογών για κινητά.
Η δημιουργία εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα είναι το ισοδύναμο της εποχής μας με τον πυρετό του χρυσού. Ο καθένας προσπαθεί να φτιάξει μία εφαρμογή, που θα γίνει δημοφιλής στο Google Play και στο Apple Store, ώστε να αποκτήσει ένα σταθερά αυξανόμενο εισόδημα. Φυσικά ο «καθένας» γνωρίζει από προγραμματισμό ή έχει κάποιο σχετικό συνεργάτη. Ωστόσο, υπάρχουν και εργαλεία στο ίντερνετ για αυτή τη δουλειά. Ξεκινώντας κανείς τη δημιουργία εφαρμογών για κινητά, μπορεί σταδιακά να μάθει και έπειτα να διαθέσει τη γνώση του, είτε πουλώντας απευθείας τις εφαρμογές του στο ευρύ κοινό, είτε σε άλλες επιχειρήσεις. Βρες τη θέση σου σ’ αυτό. Αξίζει τον κόπο!


Ψάξαμε, βρήκαμε και αναδείξαμε μερικές από τις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες για το 2019, κατάλληλες για την ελληνική πραγματικότητα. Άραγε είναι κάποια από αυτές κατάλληλη για σένα;

Spiral

Σχόλια