10 (ακόμα) πράσινες επιχειρηματικές ιδέες για νέους επιχειρηματίες!

Έχουμε ξαναγράψει για πράσινες επιχειρηματικές ιδέες. Θέλετε κι άλλες; Να μερικές ακόμα:

1. Ανακυκλωμένη μόδα.

Αφορά σε χρήση παλιών ρούχων, υλικών και αξεσουάρ, έτσι ώστε να δοθεί μία νέα μορφή σ’ αυτά τα πράγματα και έτσι να μπορούν να διατεθούν σε τοπικά καταστήματα ή και ιστοσελίδες.

2. Παραγωγός φυσικού λιπάσματος.

Δεν είναι η πιο καθαρή δουλειά, αλλά αν έχεις το χώρο και τη δυνατότητα, μπορείς να κάνεις μια αρχή και να κομποστοποιείς όχι μόνο τα δικά σου οργανικά απορρίμματα, αλλά και των άλλων, φυσικά έναντι αμοιβής. Επιπλέον, μπορείς να πουλάς και το λίπασμα που παράγεις.

3. Πωλητής θεραπευτικών βοτάνων.

Υπάρχουν πολλά θεραπευτικά βότανα, βοηθητικά σε διάφορες ασθένειες, με υψηλή και αυξανόμενη ζήτηση στην αγορά. Μπορείς εξάλλου να τα επεξεργαστείς, με τις κατάλληλες γνώσεις και να δημιουργήσεις και σχετικές μίξεις.

4. Εγκαταστάτης φωτοβολταϊκών.

Όλο και περισσότεροι καταναλωτές και επιχειρήσεις αρχίζουν να χρησιμοποιούν ηλιακή ενέργεια. Έτσι, οι εργασίες εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων σε ταράτσες, σκεπές και αίθρια, είναι μία επαγγελματική δυνατότητα με καλές προοπτικές.

5. Βιολογική γεωργία.

Το να έχεις ένα κτήμα βιολογικής γεωργίας, είναι η κατ’ εξοχήν πράσινη επιχειρηματικότητα. Μπορείς λοιπόν να μπεις σε έναν κλάδο με πολλές ευκαιρίες και δυνατότητες (παραγωγή, τυποποίηση, εξαγωγές κ.ά.).

6. Πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων.

Τα ηλεκτρικά οχήματα μπαίνουν σιγά – σιγά στη ζωή μας. Αρχικά με δίκυκλα, στη συνέχεια με τετράτροχα. Η ανάπτυξη αναμένεται να είναι δυναμική. Πιάσε θέση!

7. Διαμοιρασμός αυτοκινήτων.

Όσο λιγότεροι άνθρωποι οδηγούν τα δικά τους αυτοκίνητα, τόσο μικρότερο είναι το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Να λοιπόν μια καινούργια πράσινη επιχειρηματική ιδέα: ένα αυτοκίνητο, περισσότεροι ιδιοκτήτες ή ένα αυτοκίνητο, περισσότεροι ενοικιαστές ή αγοραστές μέσω leasing.

8. Φυτώριο βιολογικών φυτών.

Κάθε χρόνο εκατομμύρια φυτάρια πωλούνται σε ιδιώτες για τους λαχανόκηπούς τους. Πόσα από αυτά είναι βιολογικά; Κανένα! Δες την ευκαιρία!

9. Πράσινα ξενοδοχεία.

Αν είσαι ή θες να μπεις στην τουριστική βιομηχανία, πως θα σου φαίνονταν η περίπτωση του να παρέχεις πράσινες υπηρεσίες; Π.χ. πρωινό ή γεύματα από βιολογικά τρόφιμα και σταδιακή απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα;

10. Πράσινοι παιδικοί σταθμοί.

Ποια μητέρα μπορεί να αρνηθεί ένα βιολογικό γεύμα για το παιδί της. Δες την περίπτωση του παιδικού σταθμού που τα γεύματα των παιδιών θα είναι αποκλειστικά από βιολογικά προϊόντα.

Η επιχειρηματικότητα είναι μία πρωτοβουλία που πρέπει να χαρακτηρίζεται από πρωτοτυπία, να παρέχει αξία για τον πελάτη και να έχει ένα ιδεολογικό υπόβαθρο. Η πράσινη επιχειρηματικότητα μπορεί και περιλαμβάνει καί τα τρία.

Spiral

Σχόλια