10 πράσινες επιχειρηματικές ιδέες για νέους επιχειρηματίες.

Έχουμε γράψει για την Κυκλική Οικονομία και τη θέση της στη σύγχρονη επιχειρηματικότητα, αλλά αν σκοπεύεις να κάνεις τη δική σου επιχείρηση σίγουρα θα θέλεις να γνωρίσεις μερικές από τις πιο δημοφιλείς πράσινες επιχειρηματικές ιδέες στον κόσμο. Να μερικές:

1. Πράσινα οικοδομικά υλικά.

Πολλαπλασιάζεται συνεχώς η ζήτηση για οικολογικά υλικά και εξοπλισμό, όπως ηλιακά πάνελ, θερμομονωτικά υλικά, οικολογικά χρώματα κ.ά.

2. Ανακύκλωση.

Με τόσα πολλά ανακυκλώσιμα υλικά στα σκουπίδια, όπως χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο, υπάρχουν πολλές δυνατότητες για να επανα-χρησιμοποιήσεις αυτά τα υλικά και να δημιουργήσεις τα δικά σου προϊόντα ανακύκλωσης.

3. Μάρκετ βιολογικών τροφίμων.

Η επιλογή της πώλησης τοπικών βιολογικών τροφίμων, δεν είναι μόνο μία οικολογική επιλογή, αλλά μπορεί να είναι και συμφέρουσα για τους καταναλωτές, αφού δεν υφίσταται κόστος μεταφοράς. Έτσι, μπορείς να πουλήσεις τα προϊόντα που εσύ παράγεις, καθώς και άλλα προϊόντα από τις τοπικές φάρμες.

4. Βιολογικό catering.

Οι προμήθειες φαγητού βιολογικά πιστοποιημένου αποτελούν μία ανερχόμενη τάση στον κόσμο, ιδιαίτερα σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, παιδικά πάρτι κ.ά.

5. Πράσινος blogger.

Για νέους επιχειρηματίες με ικανότητα στο γράψιμο, η επιλογή της δημιουργίας ενός blog με θέματα οικολογίας και προστασίας του περιβάλλοντος, μπορεί να έχει καλά έσοδα μέσα από διαφημίσεις για πράσινα προϊόντα.

6. Έπιπλα από ανακυκλωμένα υλικά.

Τα έπιπλα είναι συνήθως ακριβά γιατί χρειάζονται πολλά υλικά για να κατασκευαστούν, αν όμως επανα-χρησιμοποιήσεις παλιά κομμάτια, μπορεί να είναι φτηνά και πολύ ποιοτικά.

7. Οικολογικά καλλυντικά.

Τα καλλυντικά περιέχουν συνήθως πολλά βλαβερά χημικά στη σύνθεσή τους και ο κόσμος έχει αρχίσει να ανησυχεί γι’ αυτό. Αλλά αν μπορείς να παράγεις και να εμπορεύεσαι καλλυντικά με φυσική σύνθεση, έχεις πολλές πιθανότητες επιτυχίας.

8. Συνεργείο ποδηλάτων.

Η χρήση του ποδηλάτου αυξάνεται συνεχώς σε όλο τον κόσμο, αποτελώντας ένα εναλλακτικό μέσο μετακίνησης χωρίς κόστος μεταφοράς και χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον. Η δημιουργία συνεργείων ποδηλάτων είναι όλο και πιο απαραίτητη για την κοινωνία.

9. Κατάστημα μεταχειρισμένων προϊόντων.

Οι πωλήσεις μεταχειρισμένων προϊόντων αποτελεί πλέον όχι μία οικονομική αναγκαιότητα, αλλά και μία συνειδητή επιλογή των πολιτών, έναντι του σεβασμού τους στους φυσικούς πόρους. Πολλές επιχειρήσεις στήνονται και θα στηθούν, για αντίστοιχα προϊόντα όπως βιβλία, cd, έπιπλα, ρούχα, παπούτσια, ποδήλατα, υπολογιστές κ.ά.


10. Ανακατασκευή προϊόντων τεχνολογίας.

Όταν ο κόσμος αγοράζει νέα smartphones, ταμπλέτες ή υπολογιστές, συνήθως αφήνει αχρησιμοποίητες τις παλιές του συσκευές ή απλώς τις πετά. Ξεκινώντας μια δουλειά ανακατασκευής προϊόντων τεχνολογίας, έχεις πολλές δυνατότητες να συλλέξεις φτηνά τις πρώτες ύλες σου και να φτιάξεις ποιοτικά μηχανήματα με πολύ χαμηλό κόστος.

Spiral

Σχόλια