Επιχειρηματικές ιδέες: Δαχτυλίδια αρραβώνων από... ατμοσφαιρικούς ρύπους!Ένα δαχτυλίδι αρραβώνων διαφορετικό από τα άλλα. Ούτε διαμάντια, ούτε πέτρες. Αντί αυτών: ατμοσφαιρικοί ρύποι!

Είναι η επιχειρηματική ιδέα του Ολλανδού καλλιτέχνη Daan Roosegaarde, o οποίος δημιούργησε ένα δαχτυλίδι από ανοξείδωτο ατσάλι και ένα γυάλινο κύβο -αντί πέτρας- ο οποίος στο εσωτερικό του έχει υπολείμματα φιλτραρισμένου αστικού αέρα, που του δίνει ένα έντονο μαύρο χρώμα. Το λεγόμενο «Smog Free Ring» συμβολίζει τις προσπάθειες για καθαρότερες πόλεις σε όλο τον κόσμο και επιλέγεται από ανθρώπους με οικολογικές ευαισθησίες, κατόπιν παραγγελίας στην τιμή των 250€.

Οι εισπράξεις από τις πωλήσεις χρηματοδοτούν το μεγαλόπνοο έργο του καλλιτέχνη, ώστε να συμβάλει στην καθαριότητα του αστικού αέρα, μέσα από την κατασκευή πύργων καθαριότητας, που φιλτράρουν και καθαρίζουν την ατμόσφαιρα, τους «Smog Free Towers». Από το 2015 έχει κατασκευάσει 4 πύργους σε αντίστοιχες πόλεις (Rotterdam, Beijing, Krakow, και Tiajin), καθαρίζοντας ο κάθε ένας 30.000 κυβικά μέτρα αέρα την ώρα, ενώ αυτή τη χρονική περίοδο χρηματοδοτεί (μέσω των πωλήσεων του δαχτυλιδιού) τον πύργο του Mexico City.

Το Smog Free Ring διακρίθηκε ως μία από τις πιο πετυχημένες και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες στον κόσμο την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου του 2018.

Spiral

Σχόλια