10 ψυχολογικά τεχνάσματα για να αυξήσετε τις διαδικτυακές σας πωλήσεις (1ο μέρος).

Θέλετε να αυξήσετε τις πωλήσεις της επιχείρησής σας; Μάθετε ότι η απόφαση ενός καταναλωτή να αγοράσει κάτι ή όχι, είναι συχνά αποτέλεσμα κάποιου ψυχολογικού παράγοντα. Μπορεί το προϊόν σας να είναι πολύ καλό, αλλά αν η ιστοσελίδα σας δεν είναι φτιαγμένη όπως πρέπει, τότε πρέπει κάτι να κάνετε.

Μη βιαστείτε όμως να ανακατασκευάσετε την ιστοσελίδα σας. Υπάρχει ένας πιο εύκολος τρόπος: κάντε μερικές έξυπνες αλλαγές για να επηρεάσετε τους χρήστες της. Να μερικές απ’ αυτές:

Ενσωματώστε το κόστος αποστολής στην τιμή και κάντε έτσι το κόστος αποστολής να φαίνεται δωρεάν. Οι καταναλωτές «κολλάνε» στην αρχική τιμή που βλέπουν και συχνά δεν αγοράζουν όταν αντιλαμβάνονται ότι σ ’αυτή, προστίθεται και το κόστος αποστολής. Βλέποντας τα έξοδα αποστολής δωρεάν, εμπιστεύονται περισσότερο την εταιρία σας, ιδιαίτερα σε σχέση με τους ανταγωνιστές σας.

Τιμολογήστε τα προϊόντα σας με «99 λεπτά» στο τέλος. Όλοι οι άνθρωποι νοιώθουν καλύτερα όταν βλέπουν μια τιμή 99,99, αντί 100,00€. «Κολλάνε» στο 99, αντί του 100. Ένα διψήφιο νούμερο, αντί τριψήφιο.Προσφέρετε αναβαθμίσεις. Όταν ο αγοραστής μπαίνει στη διαδικασία της πληρωμής, μπορείτε να προσφέρετε μία αναβάθμιση του προϊόντος, μία προέκταση, ένα επιπλέον εξάρτημα κλπ. Καθώς έχει ήδη αποδεχτεί μία τιμή της τάξης των 50€ για παράδειγμα και πιστεύει ότι είναι μία καλή απόφαση, μπορείτε να του προσφέρετε κάτι επιπλέον στη τιμή των 5€ για παράδειγμα. Καθώς έχει προσκολληθεί εν τω μεταξύ στην τιμή των 50€ και την έχει αποδεχτεί, όταν βλέπει το κόστος των 5€, το απομονώνει και θεωρεί ότι 5€ δεν κάνουν τη διαφορά.

Δημιουργήστε την αίσθηση του επείγοντος. Οι καταναλωτές είναι πολύ πιο εύκολο να αγοράσουν, όταν σκέφτονται ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος. Όταν γνωρίζουν ότι θα μπορούν να αγοράσουν μετά από μια εβδομάδα ή μήνα το προϊόν σας στην ίδια τιμή, είναι πολύ λιγότερο πιθανό να το αγοράσουν σήμερα. Δείξτε ότι υπάρχει κάποιος περιορισμός στο απόθεμά σας, ή ότι η τιμή αυτή δεν θα ισχύει για πολύ.

Απαντήστε στα ερωτήματά του. Όταν κάποιος σκέφτεται να αγοράσει ένα προϊόν από την ιστοσελίδα σας, έχει πιθανότητα κάποια ερωτήματα για την αγορά του. Αξίζει τα λεφτά του; Μήπως μπορώ να βρω αλλού κάτι καλύτερο; Θα είναι έτσι όπως περιγράφεται; Στη σελίδα του προϊόντος σας μπορείτε να απαντήσετε σ’ αυτά τα ερωτήματα. Ίσως με μία ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις». Ίσως με το να εντάξετε τις απαντήσεις σας μέσα στην περιγραφή του προϊόντος. Εξηγήστε γιατί πρέπει να το αγοράσει από εσάς, γιατί αξίζει τα λεφτά του, γιατί δεν θα το βρει αλλού. Αυτό αποτρέπει τους καταναλωτές, από το ν’ αφήσουν τον ιστότοπό σας, συνεχίζοντας την έρευνά τους αλλού.

Το 2ο μέρος του άρθρου μπορείτε να το διαβάσετε εδώ...

Spiral

Σχόλια