Επιχειρηματικές ιδέες: Τώρα τα ποδηλατικά κράνη έχουν... οθόνη!

Έχουμε δει διάφορες ιδέες για ποδηλατικά κράνη, όπως το «αόρατο» ή το αναδιπλούμενο κράνος, όμως ένα κράνος με οθόνη πρώτη φορά βλέπουμε!

Είναι η Hudway Sight, μία τεχνολογική κατασκευή που δουλεύει με μπαταρία και στηρίζεται σε ένα οποιοδήποτε ποδηλατικό κράνος (ακόμα και μοτοσικλέτας) και φέρει μία οθόνη μπροστά από το δεξί μάτι του χρήστη και μία μονάδα ελέγχου, που τοποθετείται στην πίσω πλευρά του κράνους. Η μονάδα ελέγχου συνδέεται μέσω bluetooth με το smart phone του χρήστη και στέλνει ασύρματα τα απαραίτητα δεδομένα από το κινητό στην οθόνη. Καθώς η οθόνη είναι διαφανής, ο χρήστης μπορεί να βλέπει ταυτόχρονα το δρόμο μπροστά του, αλλά επίσης και τις προβαλλόμενες πληροφορίες. Καί ο δρόμος, καί οι πληροφορίες, παρουσιάζονται χωρίς να απαιτείται διαφορετική εστίαση του ματιού στο ένα ή στο άλλο, γεγονός που θα προκαλούσε κίνδυνο την ώρα της οδήγησης. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να βλέπει την ταχύτητά του, την απόσταση που έχει διανύσει, χάρτες πλοήγησης, ή ακόμα και σημειώσεις ή γραπτά μηνύματα. Σχετικές επεκτάσεις επιτρέπουν και άλλες εφαρμογές, όπως το παίξιμο μουσικής με φωνητικές εντολές κ.ά.

Η επιχειρηματική ιδέα Hudway Sight διακρίθηκε παγκοσμίως, την 3η εβδομάδα του Σεπτεμβρίου του 2018, για την καινοτομία της και προβάλλεται για χρηματοδότηση στην ιστοσελίδα του Kickstarter.

Spiral

Σχόλια