Επιχειρηματικές ιδέες: Τώρα οι σαγιονάρες γίνονται από… φυτά!

Ένα από το πιο συχνά χρησιμοποιούμενα υλικά για σόλες παπουτσιών και παντοφλών είναι το EVA, ένα είδος αφρού, που παράγεται από το πετρέλαιο. Το βασικό του μειονέκτημα είναι ότι είναι μη ανακυκλώσιμο και εξαιρετικά μολυσματικό για το περιβάλλον. Τώρα όμως η Allbirds, μία εταιρία από τις ΗΠΑ, δημιούργησε τις σαγιονάρες Sugar Zeffer, από φυτικό υλικό!

Το υλικό αυτό (SweetFoam) παράγεται από ζαχαροκάλαμο και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της αμερικάνικης εταιρίας με τη βραζιλιάνικη εταιρία πετρελαιοειδών "Braskem”. Η τεχνολογία αυτή δεν επιβαρύνει καθόλου το περιβάλλον, όχι μόνο επειδή είναι ανακυκλώσιμη, αλλά και επειδή κατά την παραγωγή της δεν παράγεται διοξείδιο του άνθρακα. Εξάλλου, είναι πιστοποιημένο από την Proforest, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που πιστοποιεί την αειφόρα εκμετάλλευση των φυσικών πόρων.

Οι Sugar Zeffer σαγιονάρες πωλούνται στην τιμή των 35$ και διατίθενται σε 4 χρώματα. Η τεχνολογία SweetFoam είναι διαθέσιμη και για άλλους κατασκευαστές, καθώς η εταιρία δεν μπορεί από μόνη της να ικανοποιήσει τις ανάγκες όλων των καταναλωτών και πιστεύει ότι θα πρέπει όλοι, από τη θέση τους, να βοηθήσουν για την μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Η επιχειρηματική ιδέα της Allbirds, διακρίθηκε ως μία από τις πιο επιτυχημένες και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες παγκοσμίως, τη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου του 2018.

Spiral

Σχόλια