Το τέλος του lorem ipsum;

Η Boom Online Marketing, μία Βρετανική συμβουλευτική επιχείρηση στο digital marketing, δημιούργησε μία νέα εναλλακτική δημιουργία κειμένου, σε σχέση με το lorem ipsum: το Boom Text Generator.

Το lorem ipsum είναι το ακατάληπτο εκείνο κείμενο, που δημιουργείται με σκοπό να παρουσιάσει στον αναγνώστη, μόνο τα γραφιστικά χαρακτηριστικά ενός κειμένου. Χρησιμοποιείται από το 15ο αι. από τους τυπογράφους, όταν αυτοί θέλουν ένα δείγμα των τυπογραφικών τους στοιχείων, χωρίς όμως να θέλουν να εντάξουν ένα άσχετο κείμενο ή το κείμενο κάποιου τρίτου.

Οι χρήστες του Boom Text Generator, αρκεί να επιλέξουν ένα θέμα, το μέγεθος και τον αριθμό των παραγράφων που επιθυμούν να έχει το κείμενό τους. Επιπλέον, μπορούν να επιλέξουν την έκδοση του κειμένου: σε html ή σε σκέτο κείμενο. Έτσι, μπορούν να έχουν ένα κείμενο κατάλληλο για την εργασία τους, με περιεχόμενο, που έχουν αυτοί παράγει, σε ποικίλα θέματα, όπως: η μαγειρική, τα αθλητικά, η πολιτική, η μόδα κ.ά. Ο Generator φτιάχνει τα ζητούμενα κείμενα μέσω ανάλυσης των σελίδων της Wikipedia, βασισμένος στο θέμα που έχει επιλεχθεί. Ύστερα αντιγράφει και επικολλά τα σχετικά κείμενα και τα διαμορφώνει, όπως τα έχει ζητήσει ο χρήστης.

Η πρωτότυπη και καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα της Boom Online Marketing διακρίθηκε διεθνώς τη 1η εβδομάδα του Ιουλίου 2018, ως μία από τις πιο επιτυχημένες επιχειρηματικές ιδέες παγκοσμίως.

Spiral

Σχόλια