Ελλάδα: Γιατί όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο;Η Ελλάδα σήμερα:
 • Οικονομική κρίση διαρκείας.
 • Εξωτερικές απειλές.
 • Ανεργία σε πρωτοφανή επίπεδα.
 • Δημογραφικό πρόβλημα.
 • Μαζική μετανάστευση.
 • Δημόσιο σύστημα υγείας και ασφαλιστικό σε αδιέξοδο.
 • Παιδεία σε ελλειπτική.
 • Δικαιοσύνη μεροληπτική.
 • Δημόσιες υπηρεσίες σε ημιαργία.
 • Πολιτικοί και πολιτικές, σε επίπεδο προσωπικού και πελατειακού συμφέροντος.
 • Φυσικές καταστροφές και ανθρώπινες απώλειες.
Και ο κόσμος να αναρωτιέται: γιατί, γιατί;

Γιατί; Γιατί έχει καταλυθεί κάθε έννοια αξιοκρατίας, εδώ και δεκαετίες, και πλέον για τα καλά, η αντ’ αυτής ευνοιοκρατία, μας δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο!

Αυτό είναι το κράτος που φτιάξαμε σ’ αυτήν την τραγική Ελλάδα: το κράτος της ανίκανων. Και σε ένα κράτος όπου κυριαρχούν οι ανίκανοι, που υποκρίνονται τους ικανούς, αυτά και άλλα πολλά δεινά θα συμβούν.

Έχουμε ξεχάσει, ή μήπως δε μάθαμε ποτέ, ότι η αξιοκρατία είναι ο πυρήνας, η βάση πάνω στην οποία χτίζεται ο πολιτισμός, η πρόοδος, η ευμάρεια και η ασφάλεια; Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Δημοκρατία επικράτησε ιστορικά των απολυταρχικών καθεστώτων: διότι τα δεύτερα βασίζονται στην ευνοιοκρατία, με καταστροφικά αποτελέσματα για τις κοινωνίες και την ανθρωπότητα (βλ. δικτατορίες, φασισμός, κομμουνισμός, εθνικός σοσιαλισμός). Κοινός τόπος και εχθρός για όλα αυτά τα «πολιτεύματα» είναι αυτοί που τα στηρίζουν: οι ημέτεροι!

Στην Ελλάδα βέβαια, δεν έχουμε κανένα απολυταρχικό καθεστώς. Έχουμε Δημοκρατία. Την Ελληνική Δημοκρατία: μία εκφυλισμένη μορφή Δημοκρατίας, μία Δημοκρατία – Πρόφαση, όπου κοινοί, σύγχρονοι σοφιστές, τη χρησιμοποιούν για την εξυπηρέτηση των ιδιωτικών τους συμφερόντων (και όχι του δημόσιου συμφέροντος), καθώς και των συμφερόντων του κύκλου τους και των υποστηρικτών τους. Μία Δημοκρατία ανεύθυνη, ανήθικη και τελικά εγκληματική.

Όχι, το πρόβλημα δεν είναι η Δημοκρατία. Είναι ο εκφυλισμός της από τους επιτήδειους. Όχι το πρόβλημα δεν είναι οι επιτήδειοι. Είναι ο εμποτισμός των κοινωνικών και ατομικών αξιών με το πνεύμα της ιδιοτέλειας και του ατομικού συμφέροντος. Πλέον, είναι αργά στο να αναζητήσουμε ενόχους. Πλέον, ένοχοι είμαστε όλοι. Όλοι όσοι έχουμε θέσεις εξουσίας. Όλοι όσοι δεν έχουμε. Διότι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, στο «αξιακό» μας σύστημα επικρατεί το ιδιωτικό συμφέρον και πιστεύουμε ότι αυτό είναι φυσιολογικό.

Ε λοιπόν, όχι! Δεν είναι! Φυσιολογικό είναι το δημόσιο συμφέρον, διότι αυτό μας παρέχει μία κοινωνική και οικονομική ισορροπία, ώστε να διάγουμε τις ζωές μας ήπια και δημιουργικά.

Για όποιον δεν το έχει καταλάβει ακόμα: η κατάρρευση του Ελληνικού Κράτους και του εθνικού μας «πολιτισμού» έχουν ήδη συμβεί. Αν δεν αλλάξουμε τώρα, χθες, θα δούμε κι άλλα.

Το ζήτημα, δεν είναι πλέον «τι έχεις να πάρεις» από τη φτωχή τούτη χώρα, αλλά «τι έχεις να δώσεις».

Spiral

Σχόλια